"jenny og søren" <jennyogsoren@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:4473745e$0$15784$14726298@news.sunsite.dk...
>
>>> Er der ikke en der har en god afprøvet opskrift på futsko eller
>> smørkager -
>>> altså morgenkagen? Kunne godt tænke mig at forkæle familien her i
>>> kr.himmelfarts ferien
>>>
>>
>> Denne er god:
>>
>> Ingredienser:
>>
>> 500 g hvedemel
>> 150 g margarine
>> 50 g gær
>> 2 æg
>> 40 g sukker
>> 2 dl lunken mælk
>> ½ tsk. kardemomme
>> ½ tsk. salt
>> Fyld:
>> Creme:
>> 1 æg
>> 2 spsk. sukker
>> 2 spsk. mel
>> 2½ dl mælk
>> 1 tsk. vanilje
>>
>> Remonce:
>> 100 g margarine
>> 150 g puddersukker
>> 1 spsk. sirup
>>
>> Glasur:
>> 100 g flormelis
>> lidt kakao + vand
>>
>> Fremgangsmåde:
>> Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Imens laves cremen ved at
>> æg, sukker og mel piskes sammen. Mælk og vanilje bringes i kog og mælken
>> piskes i æggemassen. Cremen gives et opkog under piskning. Stilles i vand
>> og
>> afkøles i gryden.
>> Lav remonce ved at røre det bløde margarine med puddersukker og sirup.
>> Når dejen er hævet færdig, slås den ned og deles i to. Den ene del rulles
>> ud
>> og lægges i en smurt bradepande.
>> Fordel halvdelen af remoncen ovenpå dejen, derpå cremen. Den anden del af
>> dejen rulles ud og remonce smøres på. Den rulles sammen til en pølse, der
>> skæres ud i ca. 30 skiver. Skiverne lægges i bradepanden og pensles med
>> æg.
>> Bages ved 200° i 20 minutter. Lav både hvid og kakao glasur som kommes på
>> skiftevis mens kagen stadig er lun.
>>
>> I stedet for at lægge dem i bradepanden, kan man lægge dem enkeltvis i
>> papirforme, eller man kan beklæde en springforms bund og sider med
>> skiverne - lav lidt tykkere skiver til bunden.
>
>
> Hej Tina Og Co
>
> er ovenstående en smørkage NEJ !!!!!! ikke hvis du spørger en nordjysk
> bager/ går ind og køber en smørkage i nordjylland....
>
> fordi der er en smørkage ganske rigtigt en bløddej (rigtig god bolledej på
> husmodersprog..)
>
> * lav dejen
> * del dejen som til boller
> * rul hvert stykke ud som et pølsebrød ca 10-15 cm
> * pres det let
> * lad det efterhæve ca 20 min
> * lav derefter en bred-lang fordybning i midten
> * fyld din remonce deri
> * lad efter hæve ca 20 min og bag dem
>
> sådan laves en Nordjysk smørkage.....
>
> mvh
>
> Søren Bix
Ja, det lyder mere som en smørkage i mine nordjyske øre
Men tak for
opskriften - også på sneglene. Det lyder også rigtig lækkert, og
"snasket"...