"Peter Jensen" <usenet@pekajemaps.homeip.net> wrote in message
news:4470156b$0$84029$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Kasper Larsen wrote:
>
>> Hvad sker der både smagsmæssigt og kemisk med et æg, der er kogt i så
>> lang tid, at blommen bliver grønblå?
>
> Kemisk set sker der det at jernforbindelser i blommen kombineres med
> svovlforbindelser i æggehviden. Dette danner jernsulfid, hvilket både
> smagsmæssigt og sundhedsmæssigt er harmløst. Kogning af æg vil altid
> danne svovlbrinte, og hvis man har kogt ægget længe nok til at blommen
> bliver grøn, så er der nok også dannet en hel del svovlbrinte. Det kan
> som regel lugtes kortvarigt, men det skulle ikke betyde noget, hverken
> smagsmæssigt eller sundhedsmæssigt.
Tak for din forklaring. Jeg spørger i forbindelse med et billede af solæg,
som jeg fandt.
http://www.dk-kogebogen.dk/billeder-opskrifter/vis_billede_stor.php?id=1276&billede=4
Jeg undrede mig over, om der er en smagsmæssig grund til at koge så længe,
men det lader til, at det blot er for syns skyld.