|
| ovnbagt kartoffelmos Fra : Kitti Egevang |
Dato : 17-05-06 16:31 |
|
Hej gruppe.
Jeg kunne godt tænke mig at lave ovnbagt kartoffelmos.
Men hvordan gør I ?? Bager I bare mosen i et ovnfast fad eller hvad??
Hilsen Kitti.
| |
Mads Thorning Peders~ (17-05-2006)
| Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 17-05-06 18:58 |
|
"Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:1a11$446b41ba$5293e94a$5240@news.arrownet.dk...
> Hej gruppe.
>
> Jeg kunne godt tænke mig at lave ovnbagt kartoffelmos.
> Men hvordan gør I ?? Bager I bare mosen i et ovnfast fad eller hvad??
Personligt gør jeg som følger:
Bagt mos til ca. 10 personer
2,5 kg kartofler skrælles og skæres i skiver
3 løg pilles og hakkes fint
Finthakket spinat - evt. frossent
4 tsk. muskat
5 dl. mælk
8 æg delt i blommer og hvider
2,5 kg skrællede kartofler i skiver koges i usaltet vand. De sidste 5
minutter koges 3 løg i meget små tern med. Lidt af vandet bruges til at
opløse 2 bouillontern. 4 tsk muskat + 5 dl. mælk blandes og piskes i. 8
æggeblommer piskes i et par stykker ad gangen sammen med den optøede spinat.
Salt + bouillon tilsættes og piskes sammen.
8 æggeblommer piskes meget stive og vendes forsigtigt i mosen.
Store ildfaste skåle: 200 grader 45-55 minutter.
Hilsen Mads
----
Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse
| |
Henning Holm (17-05-2006)
| Kommentar Fra : Henning Holm |
Dato : 17-05-06 21:25 |
|
"Mads Thorning Pedersen" <cyklopaten@sletdette.mailme.dk> skrev i en
meddelelse news:446b6411$0$47049$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
> "Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> skrev i en meddelelse
> news:1a11$446b41ba$5293e94a$5240@news.arrownet.dk...
>> Hej gruppe.
>>
>> Jeg kunne godt tænke mig at lave ovnbagt kartoffelmos.
>> Men hvordan gør I ?? Bager I bare mosen i et ovnfast fad eller hvad??
>
> Personligt gør jeg som følger:
>
> Bagt mos til ca. 10 personer
>
> 2,5 kg kartofler skrælles og skæres i skiver
> 3 løg pilles og hakkes fint
> Finthakket spinat - evt. frossent
> 4 tsk. muskat
> 5 dl. mælk
> 8 æg delt i blommer og hvider
>
> 2,5 kg skrællede kartofler i skiver koges i usaltet vand. De sidste 5
> minutter koges 3 løg i meget små tern med. Lidt af vandet bruges til at
> opløse 2 bouillontern. 4 tsk muskat + 5 dl. mælk blandes og piskes i. 8
> æggeblommer piskes i et par stykker ad gangen sammen med den optøede
> spinat. Salt + bouillon tilsættes og piskes sammen.
> 8 æggeblommer piskes meget stive og vendes forsigtigt i mosen.
>
> Store ildfaste skåle: 200 grader 45-55 minutter.
>
>
> Hilsen Mads
> ------------------------------------------------
Hvor meget spinat...?
--
Henning Holm
allig8or125@hotmail.com
"it's nice to be important,
but it's more important,to be nice"
| |
Mads Thorning Peders~ (18-05-2006)
| Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 18-05-06 17:39 |
|
"Henning Holm" <allig8or125@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:446b86b0$0$47018$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hvor meget spinat...?
Det klassiske svar må vel være "ikke for meget, ikke for lidt" - eller
:"lige så det passer"
Arj, spøg til side. Jeg kan faktisk ikke lige huske hvor meget jeg plejer at
putte i, men mon ikke en 6-8 kugler frossen spinat passer?!!
--
Mvh Mads
----
Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse
| |
fint (18-05-2006)
| Kommentar Fra : fint |
Dato : 18-05-06 11:03 |
|
Mads Thorning Pedersen wrote:
> 8 æggeblommer piskes meget stive og vendes forsigtigt i mosen.
>
Hvordan pisker man blommerne stive...?
| |
Mads Thorning Peders~ (18-05-2006)
| Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 18-05-06 17:41 |
|
"fint" <_@_.dk> skrev i en meddelelse
news:446c466a$0$38689$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Mads Thorning Pedersen wrote:
>
>> 8 æggeblommer piskes meget stive og vendes forsigtigt i mosen.
>>
>
> Hvordan pisker man blommerne stive...?
Det gør man da heller ikke. Der skulle selvfølgelig have stået "8
_æggehvider_ piskes meget stive". Kunne se ud som om jeg har haft lidt for
travlt da jeg skrev opskriften ind :-/
--
Mvh Mads
----
Fjern sletdette fra mailadressen ved besvarelse
| |
Frank Løkkegaard (17-05-2006)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 17-05-06 21:27 |
|
Den helt simple:
Kog den mængde kartofler du ønsker, mos dem, rør et æg eller to i (typisk
to små øg pr. kg. kartofler) en sjat fløde, lidt salt og peber.
Smør det fad, skrab mosen i, ind i en 2020 gr. varm ovn,. bag til
overfladen bliver gylden (sikkert omkring 15 min).
Kan varieres i det uendelige med persillerod, pastinak, selleri,
gulerødder osv. hvis du vælger at bruge rødbeder, så forkog dem i 30
minutter først - ellers bliver de ikke møre.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
Gamle (18-05-2006)
| Kommentar Fra : Gamle |
Dato : 18-05-06 00:01 |
|
"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b078638773b9aca00b5260958.78638b2@net.dialog.dk...
> Den helt simple:
>
> Kog den mængde kartofler du ønsker, mos dem, rør et æg eller to i (typisk
> to små øg pr. kg. kartofler) en sjat fløde, lidt salt og peber.
> Smør det fad, skrab mosen i, ind i en 2020 gr. varm ovn,. bag til
> overfladen bliver gylden (sikkert omkring 15 min).
2020 gr. var ellers ikke så lidt *G*
Mvh.
Torben
| |
Heidi (18-05-2006)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 18-05-06 06:24 |
|
Gamle wrote:
> "Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
> news:fc.0073fb6b078638773b9aca00b5260958.78638b2@net.dialog.dk...
>> Den helt simple:
>>
>> Kog den mængde kartofler du ønsker, mos dem, rør et æg eller to i
>> (typisk to små
øg
pr. kg. kartofler) en sjat fløde, lidt salt og
>> peber. Smør det fad, skrab mosen i, ind i en 2020 gr. varm ovn,. bag
>> til
>> overfladen bliver gylden (sikkert omkring 15 min).
>
> 2020 gr. var ellers ikke så lidt *G*
Der skal jo hele to øg i, så det er nok derfor
--
Heidi
| |
Frank Løkkegaard (18-05-2006)
| Kommentar Fra : Frank Løkkegaard |
Dato : 18-05-06 00:39 |
|
"Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> on torsdag 18. maj 2006 at 1:01 +0100
wrote:
>2020 gr. var ellers ikke så lidt *G*
Den bliver hurtigt færdig
220 gr. selvfølgelig.
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311
| |
|
|