Frank Løkkegaard wrote:
> "Gasdrogforbi" <seth@ofir.dk> on søndag 14. maj 2006 at 16:26 +0100
> wrote:
>> Jo, det har du naturligvis fuldstændig ret i!
>
> OK Lad os så tage den med genindfrysnign af grønsager: Det er ikke
> nogen god idé. Du vil opleve en mærkværdig konsistens når du tør op
> på ny - lav selv et forsøg med lidt selleri
>
> Det med spinaten handler vist om et gammelt husråd, hvor man ikke må
> genopvarme spinaten. Det sker der nu ikke noget ved, blot den koges
> ordentligt igennem. Jeg gør det nu aldrig, dels fordi alle her i huset
> elsker spinat, så der er stort set aldrig noget i overskud, dels fordi
> spinat er så billigt, at der ingen grund er til at vælge en halvdårlig
> smagsoplevelse for at spare 50 øre.
>
> Som hovedregel er genindfrysning ikke befordrende for smagen, uanset
> om der er tale om grønsager eller kød.
Mht. smagen er jeg enig.
Mht. spinat læste jeg lige på altomkost.dk, at den er god nok. Spinat er
ikke som sådan velegnet til nedfrysning, men hvis man følger de regler du
selv er inde på: kog godt igennem, men også hurtig nedfrysning (fra 65
grader til 10 grader på maks 3 timer), skulle der ikke være problemer.
Man kan, iflg. altomkost.dk, også få for meget spinat. Det var jeg ikke klar
over. Man anbefaler maks 3,65 mg. pr. kg. legemsvægt pr. dag og ikke i
længere perioder.
Sådan er der så meget!
Tak for din tilbagemelding.