|
| spegesild uden indvolde. - Er de til at sm~ Fra : Daniel W Johansen |
Dato : 12-05-06 22:28 |
|
Var ude og fange sild her for et par dage siden og står sgu nu og er
blevet helt i tvivl om jeg har gang i en gifttænde derude.
Der var et hav af opskrifter ude, så jeg gik efter en af de lette som
går på man renser silden for hoved og indvolde, (og vasker dem rene),
for derefter at smide dem i gang salt, lagvis med salt mellem hvert lag.
Efter 1-2 dage skulle der gerne have dannet sig en masse væske (og det
har der også, så gik ud fra det var rigtigt det jeg havde gang i)
Men nu sad jeg lige og bladrede min kokkebog igennem efter hornfisk og
faldt over spegesild og hvor der stod at de SKULLE saltes med indvoldene
ellers et eller andet med modning.
Den spand sild jeg har til at stå i køleskabet nu, er den så direkte til
at smide ud (har stået der siden i mandags), eller kan den stadigvæk bruges.
Jeg havde planer om at lade sildene stå 1 måned før jeg gik i gang med
forskellige lager,saucer osv :)
| |
Ole Christiansen (13-05-2006)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 13-05-06 08:33 |
|
"Daniel W Johansen" <FJERNdanielwj2@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4464fdcc$0$60781$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Var ude og fange sild her for et par dage siden og står sgu nu og er
> blevet helt i tvivl om jeg har gang i en gifttænde derude.
>
> Der var et hav af opskrifter ude, så jeg gik efter en af de lette som går
> på man renser silden for hoved og indvolde, (og vasker dem rene), for
> derefter at smide dem i gang salt, lagvis med salt mellem hvert lag.
> Efter 1-2 dage skulle der gerne have dannet sig en masse væske (og det har
> der også, så gik ud fra det var rigtigt det jeg havde gang i)
>
> Men nu sad jeg lige og bladrede min kokkebog igennem efter hornfisk og
> faldt over spegesild og hvor der stod at de SKULLE saltes med indvoldene
> ellers et eller andet med modning.
>
> Den spand sild jeg har til at stå i køleskabet nu, er den så direkte til
> at smide ud (har stået der siden i mandags), eller kan den stadigvæk
> bruges.
>
> Jeg havde planer om at lade sildene stå 1 måned før jeg gik i gang med
> forskellige lager,saucer osv :)
Hej Daniel
Jeg har altid saltet sildene hele, uden overhovedet at røre dem, bare ned i
salt og lidt sukker.
Dem du har saltet kan sagtens bruges. De bliver måske ikke så saftige, når
de er rensede.
Husk at beholde dem under 10 grader. Jeg salter først i november, da jeg
ikke har plads i køleskabet.
Det foregår udenfor i et skur.
/Ole
| |
Jens Bruun (13-05-2006)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 13-05-06 15:38 |
|
Daniel W Johansen wrote:
> Den spand sild jeg har til at stå i køleskabet nu, er den så direkte
> til at smide ud (har stået der siden i mandags), eller kan den stadigvæk
> bruges.
Det kommer an på hvor store krav til smag, du har. Indvoldene er helt
essentielle, når spegesild modnes, da de indeholder et for modningen vigtigt
enzym. Jeg kunne personligt ikke drømme om at spise spegesild, der er modnet
uden indvolde, men andre ser anderledes på det. Jeg køber heller aldrig
industrimodnede sild, men kun "gammeldags" modnede. Nogen siger, man ikke
kan smage forskel. Jeg vil vove at påstå, jeg godt kan.
Du kan forresten fint bruge dine rensede, saltede sild til saltstegte sild
ala Bornholm.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
|
|