|
| Hveder Fra : Jakob |
Dato : 11-05-06 14:43 |
|
Jeg har fundet en del opskrifter på hveder, og har lige et par spørgsmål:
- Med eller uden mælk - hvad er bedst?
- De fleste opskrifter nævner at de skal efterhæve ved at man kommer
bradepanden over en gryde med kogende vand - er det meningen at dampen skal
komme til dejen, eller er det bare fordi de skal have meget varme under
hævningen?
Vh,
Jakob
| |
Ukendt (11-05-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 11-05-06 16:36 |
|
"Jakob" <pope.jakob@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:44633f60$0$15785$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg har fundet en del opskrifter på hveder, og har lige et par spørgsmål:
>
> - Med eller uden mælk - hvad er bedst?
>
Vand er bedst - mælk gør det færdige produkt tungt og kompakt.
> - De fleste opskrifter nævner at de skal efterhæve ved at man kommer
> bradepanden over en gryde med kogende vand - er det meningen at dampen
skal
> komme til dejen, eller er det bare fordi de skal have meget varme under
> hævningen?
>
Det er varmen der er vigtig. Dæk endvidere dejen med et rent, fugtigt klæde,
så hvederne ikke tørrer ud under hævningen.
Tina
| |
Jakob (11-05-2006)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 11-05-06 17:27 |
|
>>
>> - Med eller uden mælk - hvad er bedst?
>>
>
> Vand er bedst - mælk gør det færdige produkt tungt og kompakt.
>
>> - De fleste opskrifter nævner at de skal efterhæve ved at man kommer
>> bradepanden over en gryde med kogende vand - er det meningen at dampen
> skal
>> komme til dejen, eller er det bare fordi de skal have meget varme under
>> hævningen?
>>
>
> Det er varmen der er vigtig. Dæk endvidere dejen med et rent, fugtigt
> klæde,
> så hvederne ikke tørrer ud under hævningen.
>
Ok, tak skal du have :)
Så glæder jeg mig til at prøve det hjemmebagt!
| |
Inger Pedersen (11-05-2006)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 11-05-06 18:50 |
|
"Tina A." <wunjo ( a ) webspeed.dk> skrev i en meddelelse
>
> Det er varmen der er vigtig. Dæk endvidere dejen med et rent, fugtigt
> klæde,
> så hvederne ikke tørrer ud under hævningen.
Det nemmeste er at stille pladen i ovnen ved ca. 50 grader og skrue op til
bagetemperatur, når brødene er færdighævet.
Så er man også fri for, at de klasker sammen, når man fjerner viskestykket,
der - næsten - uundgåeligt hænger fast.
Hilsen Inger
| |
Ukendt (11-05-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 11-05-06 21:19 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:44637961$0$15786$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Så er man også fri for, at de klasker sammen, når man fjerner
viskestykket,
> der - næsten - uundgåeligt hænger fast.
>
Hvis viskestykket hænger fast, så har det ikke været fugtigt nok.
Viskestykket skal være vådt uden at være drivende vådt.
Tina
| |
|
|