|
| Hvordan laver man en kold sauce eller dip ~ Fra : Ukendt |
Dato : 09-04-06 19:42 |
|
Jeg laver ofte dressinger/sauce/dip af creme fraise, og alverdens kryderier,
grøntsager.
Findes der en smart måde at lave det mere tyktflydende, så det er bedre
egnet til dip, uden at det ændrer for meget ved smagen?
| |
Kim Schulz (09-04-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 09-04-06 20:08 |
|
On Sun, 9 Apr 2006 20:41:39 +0200
<K.> wrote:
> Jeg laver ofte dressinger/sauce/dip af creme fraise, og alverdens
> kryderier, grøntsager.
>
> Findes der en smart måde at lave det mere tyktflydende, så det er
> bedre egnet til dip, uden at det ændrer for meget ved smagen?
brug græsk yougurt som er tykkere.
alternativt kan du "si" væden fra din creme freis ved at lade de dryppe
af igennem et stykke klæde.
| |
Rikke Mors (10-04-2006)
| Kommentar Fra : Rikke Mors |
Dato : 10-04-06 08:18 |
|
Kim Schulz wrote:
> On Sun, 9 Apr 2006 20:41:39 +0200
> <K.> wrote:
>
>
>>Jeg laver ofte dressinger/sauce/dip af creme fraise, og alverdens
>>kryderier, grøntsager.
>>
>>Findes der en smart måde at lave det mere tyktflydende, så det er
>>bedre egnet til dip, uden at det ændrer for meget ved smagen?
>
Pas på ikke at røre for meget i dressingen. Ved kraftig omrøring bliver
creme fraichen mere tyndtflydende. Dette gælder også andre syrnede
mælkeprodukter. Prøv også at bruge creme fraiche som ikke er helt frisk.
Konsistensen er faktisk bedst efter nogle dage i køleskabet. Der vil så
ofte have samlet sig lidt væske i toppen af bægeret, som du bare kan
hælde fra.
Rikke Mors
| |
Ukendt (10-04-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 10-04-06 21:50 |
|
"Rikke Mors" <rikke.mors@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:443a04c7$0$11700$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Kim Schulz wrote:
>> On Sun, 9 Apr 2006 20:41:39 +0200
>> <K.> wrote:
>>
>>
>>>Jeg laver ofte dressinger/sauce/dip af creme fraise, og alverdens
>>>kryderier, grøntsager.
>>>
>>>Findes der en smart måde at lave det mere tyktflydende, så det er
>>>bedre egnet til dip, uden at det ændrer for meget ved smagen?
>>
>
> Pas på ikke at røre for meget i dressingen. Ved kraftig omrøring bliver
> creme fraichen mere tyndtflydende.
Nemlig..
Det er bare svært at lade være med at røre meget, når jeg elsker at
experimentere med ingredienserne.
> Dette gælder også andre syrnede mælkeprodukter. Prøv også at bruge creme
> fraiche som ikke er helt frisk. Konsistensen er faktisk bedst efter nogle
> dage i køleskabet. Der vil så ofte have samlet sig lidt væske i toppen af
> bægeret, som du bare kan hælde fra.
Det trick havde jeg godt luret, men det er ikke helt nok.
Men jeg skal prøve den filtrering som kim schulz anbefalede.
| |
Rikke Mors (11-04-2006)
| Kommentar Fra : Rikke Mors |
Dato : 11-04-06 07:21 |
|
K. wrote:
> "Rikke Mors" <rikke.mors@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> news:443a04c7$0$11700$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
>>
>>>
>>Pas på ikke at røre for meget i dressingen. Ved kraftig omrøring bliver
>>creme fraichen mere tyndtflydende.
>
>
> Nemlig..
> Det er bare svært at lade være med at røre meget, når jeg elsker at
> experimentere med ingredienserne.
>
>
Undgå egentlig omrøring. Brug en blød dejskraber og vend dressingen
sammen, så kan man sagtens eksperimentere med ingredienserne og tilsætte
lidt ad gangen. Ved omrøring slås noget af proteinstrukturen i stykker
og så bliver creme fraichen tynd.
Rikke Mors
| |
|
|