Er det ikke nemmere at prøve, om ikke du kan finde en forhandler? Corned
Beef er et typisk dåse-produkt, i stil med Jaka Bov og lignende. Smager
ganske godt, men jeg ved faktisk ikke, hvor det kan købes. Der er jo ikke
nogen amerikaner-base i DK. I Tyskland er det et forholdsvis almindeligt
produkt.
Erling
"Henrik Pedersen" <henrik.kirneh@SKIPTHIS-gmail.com> skrev i en meddelelse
news:441e8d0d$0$15787$14726298@news.sunsite.dk...
> Kent Oldhøj wrote:
>
>>
>>
>> Re: Corned Beef
>> Fra:
>> Kent Oldhøj <oldhoj@gmail.com>
>> Svar-til:
>> oldhoj@gmail.com
>> Dato:
>> Mandag 20 marts 2006 11:57:29
>> Grupper:
>> dk.kultur.mad+drikke
>> Referencer: 1
>>
>> Den Mon, 20 Mar 2006 11:03:36 +0100, skrev Henrik Pedersen :
>>
>>> Er der nogen der har ide om hvad der skal købes og hvordan det skal
>>> gøres
>>> ?
>>
>> Corned beef har intet med corn(majs) at gøre. Navnet hentyder til
>> størrelsen på de saltkorn man saltede kødet med i gamle dage.
>>
>> Der er altså tale om et stykke saltet oksekød. Sprængt oksebryst er nok
>> det produkt der kommer tættest på herhjemme. Men corned beef indeholder
>> også krydderier, uden jeg skal gøre mig klog på hvilke.
>>
>> Jeg faldt dog over denne opskrift på nettet:
>>
>> 1 stykke oksebryst
>> 1/4 tsk saltpeter
>> 4 spsk varmt vand
>> 2 spsk sukker
>> 2 finthakkede fed hvidløg
>> 2 tsk paprika
>> 1 spsk "pickling spice" *)
>> 2 dl salt
>> 2 ltr vand
>>
>> Læg kødet i en passende stor beholder.
>>
>> Opløs saltpeter i det varme vand. Tilsæt sukker, hvidløg, paprika og
>> "pickling spice".
>>
>> Opløs saltet i vandet, bland det hele sammen og hæld det over kødet.
>> Kødet skal være HELT dækket.
>>
>> Stil det i køleskab i 3 uger. Vend kødet et par gange om ugen.
>>
>> Det færdige saltede kødstykke lægges nu i en stor gryde med fedtsiden
>> opad. Tilsæt 1 fed hvidløg, 10 hele sorte peberkorn og 2 laurbærblade.
>>
>> Bring det hele i kog, sænk varmen til det kun simrer, skum overfladen
>> for urenheder, og lad det hele simre 3-4 timer.
>>
>> Dit stykke corned beef er nu klar til brug.
>>
>> *) "Pickling spice" er et blandingskrydderi amerikanerne benytter til
>> at lave pickles med. Jeg ved ikke om det kan købes færdigt men ellers er
>> der en opskrift her:
>>
>> 2 kanelstænger
>> 1 spsk sennepsfrø
>> 2 tsk sorte peberkorn
>> 1 tsk tørret koriander
>> 1 tsk nelliker
>> 1 tsk allehånde
>> 1 tsk enebær
>> 1 tsk kardemomme
>> 1 tsk dildfrø
>> 4 laurbærblade
>> 1 lille stykke tørret ingefær
>>
>> Det hele knuses i en morter til fint pulver.
>>
>> Kent Oldhøj
>
>
> Det var da godt nok omstændigt.
>
> Tak for hjælpen, så overvejer jeg lige om det er omstændigheden værd
>
> Henrik