Et tekrus har tyk kant og er dårligt at drikke vin og andet af, men ½
liter sodavandsplastikflasker har wine-in-bag fordele ved at du kan
sige stop og lukke ilt ude og proppe flasken i lommen mens du går fra
rum til have med bøger,mad og andet i begge hænder.
Skønhed er løfte om lykke, siger Nietzsche og et flot bord med lys og
krystalglas og blomster og dekorative lækkerier med krydderurtedrys er
da optimismegivende og en værtindestolthed.
Men dovenskab har skabt alle menneskelige fremskridt.
Når man vakler fra den ene højdepunktsoplevelse til den anden, skal
man have god tid til spildtid for at gide dække bord,
Rus efter hvidvin, rødvin og sjusser kan holdes på niveau, hvor
tømmermandsnedtur undgås
Ideel mad er for mig p.t. Biscas kiks med porresmag, men hvorfor er et
sådant fuldkornsprodukt så luftholdigt. ? Tyndere kiks med stangform
og mindre bagepulver ville da være bedre. Og så med stærkere krydret
smag men stadig minimalt fedt. Det tror jeg bliver fremtidens mad'
Mine tørret løg og tørret kartoffel knastørre bagværks ting kommer tæt
ved idealet, men en kompakt pakke fabrikeret på fabrik, rektangulære
uden buler i og uden selv at have besvær med produktion. Det bør være
på trapperne
Godt tilbehør til sådanne kiks er løgskiver der er tørret lidt eller
meget, så de ikke er vildt rå i smagen
Men lægger man smadrede løg forskellige steder med forskellig
ventilation/temparatur/fugtighed vil nogen være spiseklar efter en dag
og nogle efter en måned og midt imellem og få vil tørre helt og kan så
indgå i bagværk
Rå løg der således er tørret til ikke at smage for skarpt er som frugt
at spise til kiks, og holder sig længe , hvorimod frugt jo rådner. Løg
er gud.Tørret kød og tørrede sildefiletter er også god nem mad.
Madopvarmning hører hjemme på frilandsmuseet.(udover kartoflerne der
skal mikrobølges før de lægges til tørre, mere eller mindre
skiveskårne og som ligeledes spises af indtil de er så tørre at de
skal mixes til bagværk med løg, kød - men ikke sild , der harsker
efter nogle uger
|