Hvis tingene brænder fast ville jeg tro, at du enten bruger for lidt
fedsstof eller steger ved for høj temperatur, mens du lader tingene
ligge stille. Hvis man fx laver brasede kartofler, er det min erfaring,
at man skal starte med rigeligt fedsstof og ved en lidt lavere
temperatur end man vil slutte ved, og så stille og roligt skrue op
undervejs, mens man næsten konstant ryster kartoflerne omkring.
Hvis man lægger en bøf på en gloende pande, og ikke ryster den lidt
omkring på panden under stegningen, vil den også brænde på, uanset
om man bruger rigeligt fedtstof.
Samtidig kan brug af sulfo på panden medføre, at tingene lettere
brænder på.
Fsva kobberet - hvis det er en tyk kobberpande med et tyndt lag stål
indvendig, så er kobberet der, fordi det har bedre varmeledende
egenskaber end stål og støbejern, det skulle give en pande, som
hurtigere varmer op. Er det et tyndt lag kobber, ja så er det der bare
til pynt. En "rigtig" kobberstegepande koster vistnok omtrent 1.500. I
hvert fald har de små kobbergryder, jeg har set, kostet omtrent 1.300
--
padre
|