"hh" <hhravn@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1141667578.491834.285110@i39g2000cwa.googlegroups.com...
For et par uger siden fik jeg til en middag nogle kartofler der var
skåret i helt tynde skiver (ca 2 mm) og lagt i lag med noget
æg/fløde halløj. Skiverne lå meget fint (presset?), og hed noget
helt bestemt, som jeg desværre har glemt (ikke flødekartofler
.
Nogen der har et forslag eller to til hvad det kan ha været, og måske
endda en opskrift?
Det kunne måske være: Gratin dauphinois?
1 kg faste kartofler, salt, peber, reven muskatnød, 2 æg, 1/4 l piskefløde,
1/4 l mælk, 2 fed hvidløg, 2 ss smør og 150 g emmentalerost.
Kartoflerne skrælles og snittes i tynde skiver, skylles og tørres grundigt.
Bland kartoffelskiver med krydderier. Gnid et ovnfast fad med hvidløget og
smør med halvdelen af smørret. Pisk mælk, fløde og æg sammen. Læg
kartoflerne i 3 lag i fadet, mellem hvert lag heldes fløde/æggeblanding og
lidt reven ost. Slut af med fløde/æggeblanding, ost og resten af smørret i
småklatter. Bages i ovenen ved 200gr i 60 min. Hvis den tager for megen
farve dækkes af med et stykke alu-folie.
mvh
Mogens