"Leo" <fupkonto@hotmail.dk> skrev i en meddelelse
news:43d4b771$0$2462$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Der var et spørgsmål om bacon, der smagte gammelt og af svaret fremgår,
at
> fedt harskner hurtigt.
> Det er jeg for så vidt helt med på, men rygning er jo en
> konserveringsmetode, der i sig selv burde betinge en længere
holdbarhed -
> Spørgsmålet er derfor om "moderne" rygningsmetoder blot er kosmetiske -
dvs.
> tilfører røget udseende og smag, men egentlig ikke er en rygning.
> Specielt tænker jeg på, om et stykke bacon, der er købt for at være
røget
> rent faktisk er røget - kunne man hænge det op "ved siden af skorstenen"
og
> tage et par skiver af og til?
>
Røgning tager først og fremmest sigte på kontrol af mikroorganismer som
bakterier og svampe og er i denne henseende en velegnet
konserveringsmetode..
Røgning hindrer ikke harskningsprocessen.
Harskning skyldes iltning af visse fedtsyrer til bla.a. smørsyre. Denne
iltning
foregår også i dybfrost. Navnlig produkter med højt indhold af umættede
fedtsyrer - eksempelvis kroppe af svømmefugle - er særligt udsat for
harskning.
Dit sidstnævnte forslag vil jeg stærkt fraråde dig at eksperimentere med.
Venlig hilsen
Aksel
----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 472 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her:
www.spamfighter.dk