/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
røget bacon i fryseren
Fra : Kim Schulz


Dato : 22-01-06 18:58

hejsa
Tilbage i midt august skar jeg et større stykke røget bacon op i tern
og frøs ned i portionsposer. I dag ville jeg så bruge en af poserne,
men konstaterede desværre at baconen smagte "gammelt".
Er den korte periode virkeligt for længe for sådan en gang bacon i
fryseren eller kan der være andre årsager til denne bismag?

 
 
Jens Bruun (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 22-01-06 19:30

"Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
news:20060122185737.6a99ac7c@laptopia

> Er den korte periode virkeligt for længe for sådan en gang bacon i
> fryseren eller kan der være andre årsager til denne bismag?

Fedt harskner lynhurtigt. Den slags madvarer holder maksimalt tre-fire
måneder i fryseren.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 11/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Thomas Hansen (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Thomas Hansen


Dato : 22-01-06 20:48

On Sun, 22 Jan 2006 18:57:37 +0100, Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:

> hejsa
> Tilbage i midt august skar jeg et større stykke røget bacon op i tern
> og frøs ned i portionsposer. I dag ville jeg så bruge en af poserne,
> men konstaterede desværre at baconen smagte "gammelt".
> Er den korte periode virkeligt for længe for sådan en gang bacon i
> fryseren eller kan der være andre årsager til denne bismag?

Hej
Det kan være fordi baconet er saltet. Saltet sænker frystpunktet hvilket
gør at fedtet nemmere forharsker. Samtidig vil fedt kød harske hurtigere
end magert. Den sidst faktor er iltning fra overfladen den er jo også stor
når du har skåret det i stykker. Det betyder at flere negative faktorer
spiller sammen, så det kan være meget sansynligt at det er blevet
"gammelt" på så kort tid.

/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"

Thomas Hansen (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Thomas Hansen


Dato : 22-01-06 20:48

On Sun, 22 Jan 2006 18:57:37 +0100, Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:

> hejsa
> Tilbage i midt august skar jeg et større stykke røget bacon op i tern
> og frøs ned i portionsposer. I dag ville jeg så bruge en af poserne,
> men konstaterede desværre at baconen smagte "gammelt".
> Er den korte periode virkeligt for længe for sådan en gang bacon i
> fryseren eller kan der være andre årsager til denne bismag?

Hej
Det kan være fordi baconet er saltet. Saltet sænker frystpunktet hvilket
gør at fedtet nemmere forharsker. Samtidig vil fedt kød harske hurtigere
end magert. Den sidst faktor er iltning fra overfladen den er jo også stor
når du har skåret det i stykker. Det betyder at flere negative faktorer
spiller sammen, så det kan være meget sansynligt at det er blevet
"gammelt" på så kort tid.

/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408848
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste