/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
din bedste tærteopskrift
Fra : Kim Schulz


Dato : 18-01-06 16:34

hejsa
Min personlige favorit lige for tiden er en bacon/løgtærte hvor jeg
steger en 4-5 løg (i halve ringe) bløde og så tilsætter det sammen med
sprødstegte bacontern.
Massen laver jeg af 4-5æg, 1dl fløde, salt, peber og så typisk nogle af
havens frisk krydderurter eller ötagårdskrydderurte mix fra santa maria
hvis jeg ingen friske har.

Dejen er en standard tørdej eller butterdej hvis det skal være lidt
"fint".

Engang i mellem putter jeg et par håndfulde af den revne mozzarella
ost i/ovenpå hvis jeg lige har noget i overskud.

Hvad er jeres bedste (mad)tærte opskrift?

MVH
Kim

 
 
Astrid Lund (24-01-2006)
Kommentar
Fra : Astrid Lund


Dato : 24-01-06 21:55

On Wed, 18 Jan 2006 16:33:53 +0100, Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:

> Hvad er jeres bedste (mad)tærte opskrift?

Jeg lager potetmos (kartoffelmos på dansk) - og her er Astrids beste


2 poser potetmos tilberedes til ganske fast konsistens, bruk ca. 2 dl
mindre væske. Avkjøl, tilsett ett egg, rør godt - bre utover i en
smurt ildfast form (også litt potetmos oppover kantene). Eller enda
bedre, lag potetmosen selv fra potetene du kokte i går! Og ha i litt
finpresset hvitløk, finhakket løk i selve mosen før du går videre i
oppskriften.

Ca. 200 g bacon ble stekt sammen med
1 boks sopp (eller tilsvarende fersk)
3 løk
Krydret med litt chili og hvitløkspepper
Avkjøles - legges over potetmosen i formen

3 egg vispet med litt melk (eller fløte) helles over. Litt purreløk og
paprika, finkuttet. Mozzarellaost til slutt. 200 grader litt under
midt i ovnen ca. 30 minutter. Godt med salat til.

Mvh

--
Astrid

Astrid Lund (24-01-2006)
Kommentar
Fra : Astrid Lund


Dato : 24-01-06 22:07

On Tue, 24 Jan 2006 21:55:08 +0100, Astrid Lund <Astrid@hjemme.net>
wrote:

Som variasjon kan den beste vegetariske testes: (Her har jeg brukt
vanlig paideig, har ikke prøvd med mos ennå).

½ kg løk surres lett i panne
2 ts paprikapulver
Ca 2 dl helmelk
2 dl reven ost
Litt purre
Salt, pepper, hvitløk, ½ rød paprika, litt oregano, 2 egg

Det smakte overraskende godt selv om det ikke er hverken kjøtt, fugl
eller fisk i.

--
Astrid

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste