"jakob" <jtonospam@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:43be9345$0$67259$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> Bliver det bedre når man giver det så lav varme i lang
> tid?
Jepper. Når du først har prøvet det én gang, har du ikke længere lyst til at
gøre det på andre måder
> Næste gang vil jeg prøve at give den 80
> grader i 5-6 timer som du foreslår.
Gør det. Du vil ikke blive skuffet. Husk, hvis stegen er større end sidst,
skal den have længere tid. Investér evt. i et stegetermometer. Sådan en sag
er færdig, når den har en temperatur på små 75 grader inden i.
Jeg plejer at have mine stege liggende med sværen nedad i 2/3 af tiden
(under vand, som Sabina også beskriver). Herefter vender jeg den i den
sidste 1/3 tid (jeg gnider sværen ind i groft salt og propper lidt
laurbærblade ned i revnerne, når den er vendt). Jeg slutter med at tage den
ud, fyre helt op under ovnen, og smide stegen ind igen i fem minutter, når
ovnen er helt varm (jeg bruger grill-funktionen). Sørg for, at stegen ikke
helt har sluttemperatur, hvis du afslutter med fuld varme. Overøs sværen med
væde nogle gange i den sidste fase, så bobler den fint op og bliver sprød.
Hold godt øje med den, for det går stærkt! Afdæk evt. allerede brun svær med
staniol, hvis den ikke er helt jævn.
Husk, stegen skal _ikke_ hvile før servering, hvis du langtidssteger den som
beskrevet.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 11/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery