Herman Persson wrote:
> "Rene Hansen" <spamjunkie@not.me> skrev i en meddelelse
> news:11360832500.115901117952568@dtext.news.tele.dk...
>> sn <sn67@ping.dk> skrev:
>> -Genmodificeret?
>> Så vidt jeg ved brugte de gamle kinesere det i stor stil i deres
>> madlavning....
>> Jeg vidste godt at vi har faaet kompas, papirpenge, pasta og
>> krudt fra dem, men jeg må indrømme at den med gensplejsningen er
>> helt ny for mig
Oplysningerne om gensplejsning har jeg fra e-nummerguiden:
http://www.toft.dk/e-nummer/. Jeg kan desværre ikke lave link direkte til
krydderiet, men søg på "621" så kommer det. Jeg havde blot ikke været
opmærksom på, at mærket for genmodificering betød, at stoffet _kunne_ være
genmodificeret.
> Så gamle var de kinesere nu ikke, for stoffet har givet anledning til
> 'Chinese Restaurant Syndrom', altså særdeles aktiv afføring med lav
> viskositet. De fyldte nemlig Chop Shui' en og forhudsrullerne med
> store mængder af det - for 30-40 år siden.
Så vidt jeg kan læse mig til, har Chinese Restaurant Syndrome ikke noget med
afføring at gøre. (det kan være at restauranten har haft held med at
camouflere dårlige råvarer med smagsforstærker, men det er jo en helt anden
historie).
Chinese Restaurant Syndrome giver sig til udtryk i bl.a. rødmen, kvalme og
hovedpine.
Det er derfor ganske morsom læsning at se Knorr's lovprisning af deres
Aromat-krydderier (som indeholder e-621):
.... Gnid krydderierne ind i kødet, og vær ikke fedtet. Steg det på vanlig
vis og modtag de stående ovationer med blussende kinder ved bordet....
(link:
http://www.digitalmagic.dk/new_knorr/produkt_sub.asp?prodgrp_id=24 )
--
Med venlig hilsen
Susanne Nielsen.