/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grisetær
Fra : Aksel Petersen


Dato : 19-12-05 01:14

Jeg ved det - jeg ved det!
De fleste får brækfornemmelser bare ved tanken om grisetæer i gele.
Forleden
kom jeg ind til slagteren for at hente mine forudbestilte grisetæer. Det
var
myldretid. Da det blev min tur og jeg bad om grisetæer, gav det et spjæt i
de øvrige kunder. Jeg mærkede, hvordan de skulede til den sikkert
halvperverse og ulækre fyr, der kunne tænke sig at købe grisetæer. Selvom
slagteren blev bedt om at flække dem, kostede tæerne ikke en krone - de
skulle alligevel have været i skraldespanden!

Efter en grundig pedicure med efterfølgende afskrubning/afvaskning kom de
i
en stor gryde vand sammen med en lille stofpose indeholdende godt med
laurbærblade, let knust allehånde, lidt nelliker og peber og rigeligt med
frisk timian samt salt. Efter det første, kraftige opkog og omhyggelig
skumning, blev der skruet ned til lille blus, og derefter kogte det hele i
henved 3 timer. Tæerne lægges forsigtigt op i et stort fad og de
overhældes
med så meget kogevand, at tæerne er dækkede. Det er derfor vigtigt at koge
i
rigelig mængde vand.

Efter afkøling til næste dag kommer det bedste: En tå serveres på en ikke
for lille tallerken sammen med god stærk sennep, rødbeder, en øl - og
måske
en snaps. Tilbage på tallerkenen ligger tilbage kun de godt afsuttede
knogler. Velbekomme!!!

Venlig hilsen
Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 302 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



 
 
Peter Løhde Svarre (19-12-2005)
Kommentar
Fra : Peter Løhde Svarre


Dato : 19-12-05 09:39

Jeg spiste også grisetæer som barn. I min barndom gennem 70'erne og 80'erne
er jeg kommet en del hos min mormor og morfar. Hvidkåls- eller
grønkålssuppen blev kogt på lige dele okse- og svinekød. Her blev både
grisetæer og grisehaler anvendt og jeg spiste dem med stor velbehag. Det var
nu heller ikke alle mine kammerater dengang som kunne lide tanken om at
spise dem. Suppen var ok.

I dag tror jeg dog jeg vil betænke mig for at servere dem for min familie.

Da jeg primært har stillesiddende arbejde, vil jeg også få svært ved at
forbrænde de fede grisetæer. Jeg har efterhånden fået det sådan med mad, at
jeg altid prøver at reducere fedtet så meget som muligt uden at det går ud
over kvaliteten.

Min morfar havde en korn og foderstofforretning i en lille landby i Jylland.
Han hentede korn hos de bønder som ikke selv ejede en kværn, tog det med
hjem og malede det til grutning som efterfølgende blev kørt tilbage til
landmanden, hvor det blev anvendt som foder til grisene. Den slags arbejde
krævede god solid kost, og defor bestod middagsmaden af sådanne retter.
Altid en hovedret og dessert som regel i form af frugtgrød eller lignende,
om aftenen fik de aldrig varm mad - blot rugbrød med pålæg. Spisetiderne var
altid kl. 12.00 og kl. 18.00. Det var noget man helt sikkert kunne regne
med.

Hilsen
Peter




Aksel Petersen (19-12-2005)
Kommentar
Fra : Aksel Petersen


Dato : 19-12-05 11:25


"Peter Løhde Svarre" <svarre69@mali.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:43a671bf$0$8789$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...

>
> Da jeg primært har stillesiddende arbejde, vil jeg også få svært ved at
> forbrænde de fede grisetæer. Jeg har efterhånden fået det sådan med mad,
> at
> jeg altid prøver at reducere fedtet så meget som muligt uden at det går
ud
> over kvaliteten.

> Hilsen
> Peter


Hej Peter!
Jeg kan udmærket forstå dine betænkeligheder ved at spise for fed mad.
Men
jeg vil gøre dig opmærksom på, at grisetæer kun indeholder meget lidt
fedt.
Der kommer kun meget få fedtperler på suppen. Grisehaler er meget mere
fede.Faktisk vil jeg hævde, at grisetæer er slankemad. Rettens kalorierne
ligger i stedet i den/de ledsagende øl, snaps og det gode, tyktskårne
friske
rugbrød - som jeg ikke fik nævnt før, og som ikke bør smøres!
Venlig hilsen
Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 315 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Max (19-12-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 19-12-05 17:03

Hej

> Jeg kan udmærket forstå dine betænkeligheder ved at spise for fed mad.

Man kan jo også vælge den velsmagende fede mad, og så bevæge
sig noget mere, kalorier smager nu bedre end vitaminer.

Mvh Max



Ralph (19-12-2005)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 19-12-05 18:04

"Aksel Petersen" <aksel@stribnet.dk> skrev i en meddelelse
news:25e58$43a5fb3b$3e3d87b7$3939@news.arrownet.dk...
> Efter afkøling til næste dag kommer det bedste: En tå serveres på en ikke
> for lille tallerken sammen med god stærk sennep, rødbeder, en øl - og
> måske
> en snaps. Tilbage på tallerkenen ligger tilbage kun de godt afsuttede
> knogler. Velbekomme!!!

To ting:
Hvorfor skal de være kolde?

Jeg husker ikke hvem, men en kendt tv-kok hævdede også at god smag sidder i
de dele vi normalt kasserer, og så nævnte han en række kødvarer deriblandt
grisetæer, nyrer, brisler, kråse og sikkert flere. Hans pointe var at det
"fine" kød ikke smager af noget: bøf, kyllingefilet, mørbrad, måske noget
man skulle tænke over.



--
venligst
Ralph




Aksel Petersen (20-12-2005)
Kommentar
Fra : Aksel Petersen


Dato : 20-12-05 01:21


"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:43a6e7dc$0$175$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...

> To ting:
> Hvorfor skal de være kolde?
>
> Jeg husker ikke hvem, men en kendt tv-kok hævdede også at god smag
sidder i
> de dele vi normalt kasserer, og så nævnte han en række kødvarer
deriblandt
> grisetæer, nyrer, brisler, kråse og sikkert flere. Hans pointe var at
det
> "fine" kød ikke smager af noget: bøf, kyllingefilet, mørbrad, måske
noget man
> skulle tænke over.
>
venligst
> Ralph

Hej Ralph.
Til det første: Det er meget lækrere med tæer fra køleskabet, og hvis de
endelig skulle serveres varme, var der ingen fast gele omkring.
Jeg har dog også fået tæer varme, men de var pandestegte og brunede efter
sukkertilsætning. Smagte også godt.

Kråser samt grillede brisler smager fortræffeligt, men nyrer har jeg ikke
været
heldig med. Jeg varmede dem vist for meget, for pludselig steg der en
tydelig
urinøs lugt op fra panden, og så røg nyrestykkerne i skraldespanden.
Nyrerne
var skam flækket og udvasket godt inden. Engelsk Kidney & Beans og Stake
and
Kidney Pie derimod holder jeg meget af.

Og så lige: en grillstegt bøf er nu ikke at foragte. Men der skal både
peber og
salt til - uden ville den ikke smage af så meget, så der kan måske være
lidt om
det sidste, du skriver.

Venlig hilsen
Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 329 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Frank Løkkegaard (20-12-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 20-12-05 12:06

"Aksel Petersen" <aksel@stribnet.dk> on mandag 19. december 2005 at 1:13
+0100 wrote:
>Efter afkøling til næste dag kommer det bedste: En tå serveres på en ikke
>for lille tallerken sammen med god stærk sennep, rødbeder, en øl - og
>måske
>en snaps. Tilbage på tallerkenen ligger tilbage kun de godt afsuttede
>knogler. Velbekomme!!!

Ja! Det er en herreret - den er også fast inventar på mit frokostbord hver
eneste jul.
Men her laver vi nu også både sylte af grisehoved, sylteflæsk mv.

Du kan forresten lave en fin variation med grisehaler fremfor grisetær.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Harry Lund (20-12-2005)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 20-12-05 14:38

Bravo !



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408848
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste