Tusind tak for opskriften
"MAG" <Maria@fredslund.biz> skrev i en meddelelse
news:438f410c$0$8790$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hejsa!
>
> Denne opskrift har jeg arvet fra min mormor, det er en rigtig god opskrift
> på honning hjerter/kager!
>
> 450 g. honning
> 450 g. mel.
> 10 g. gær.
> 2 æggeblommer.
> 2 tsk hjortetakssalt.
> 1 tsk. stødt nelliker
> 1 tsk. kardemomme.
> 2 tsk. kanel.
> 2 tsk. potaske.
> 1 tsk. vand
>
> 1. dag:
>
> Varm honningen.
> Tilsæt gær, og når denne er opløst tilsættes melet.
> Bland æggeblomme med hjortetakssalt og krydderier som æltes ind i dejen.
> Potaske opløses i vandet og æltes/blandes ind i dejen .
> Dejen pakkes ind i en plastikpose og hviler i køleskabet i et døgn.
>
> 2. dag:
> æltes hurtigt sammen og tilsæt evt. en smule mere mel.
> Rulles ud i 1/2 cm og stik kagerne ud med div forme.
> Kagerne bages ved 180 grader i ca 8 min, tryk en af kagerne med en finger
> og hvis den retter sig hurtigt er den færdig, det er meget vigtigt at
> kagerne ikk efår for meget for ellers bliver de tørre synes jeg, når de er
> perfekte er de hårde uden på og inden i er de bløde.
>
> God bage lyst!
>
> Med venlig hilsen
> Maria
> "Ursula" <email@ornot.dk> skrev i en meddelelse
> news:438e0afa$0$47056$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>> Først vil jeg hører om ikke der er nogen der ligger inde med en god
>> AFPRØVET opskrift på honning hjerter?
>>
>> S vil jeg gerne høre hvad forskellen på fest-marcipan og konfekt-marvipan
>> er? Super best har begge slags på tilbud i denne uge, og jeg skal bruge
>> marcipan til en ny opskrift på pebernødder jeg har fået. Mon jeg kan
>> bruge ne af de 2 slags eller skal jeg mon købe den alm marcipan?
>>
>> På forhånd tak
>>
>
>