|
| æbleskiver Fra : Helle |
Dato : 27-11-05 18:13 |
|
Hej er der mon ikke en der sidder med en kanon opskrift på gode æbleskiver.
Jeg har bagt nogen i dag og husker pludselig hvorfor jeg var begyndt at købe
dem færdige GG
mvh
Helle
| |
Padre (27-11-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 27-11-05 19:17 |
|
"Helle" <hk.n@nakskovnet.dk> wrote in message
news:5c92c$4389e91f$3e3d84bc$17612@news.arrownet.dk...
> Hej er der mon ikke en der sidder med en kanon opskrift på gode
æbleskiver.
> Jeg har bagt nogen i dag og husker pludselig hvorfor jeg var begyndt at
købe
ÆBLESKIVER
350 gram mel, 150 gram smør, 4 dl mælk, 4 store æg, 2 spskf. sukker, 1 nip
salt
Pisk melet i mælken og tilsæt æggeblommer samt smeltet smør, sukker og salt;
efter grundig bearbejdning foldes de stiftpiskede æggehvider i.
--
Padre
| |
MAG (27-11-2005)
| Kommentar Fra : MAG |
Dato : 27-11-05 20:00 |
|
"Helle" <hk.n@nakskovnet.dk> skrev i en meddelelse
news:5c92c$4389e91f$3e3d84bc$17612@news.arrownet.dk...
> Hej er der mon ikke en der sidder med en kanon opskrift på gode
> æbleskiver.
> Jeg har bagt nogen i dag og husker pludselig hvorfor jeg var begyndt at
> købe
> dem færdige GG
> mvh
> Helle
>
Denne opskrift har jeg fået af min svigermor og de er super gode og giver
nogle rigtigt flotte, store og runde æbleskiver (og ikke sådan nogle flade
nogle som vi ellers får af den opskrift som jeg har fået af min mor
4 æg
1/2 L. mælk
25 g. gær
8 spsk. sukker
500 g. mel
4 tsk bagepulver
kardemomme
evt. lidt citronsaft
Pisk æg og mælk sammen opløs gær her i og tilsæt resten.
Lad det stå på køkken bordet og hæve i ca. 3 timer, rør en smule i dejen når
det har hævet færdigt.
Bages på æbleskive panden i margarine, hvis de ikk eskal spises med det
samme så bliver de super gode hvis de lige får en smule smeltet margarine ud
over inden de skal varmes, de er også fryse egenet!
God æbleskive bagnings lyst
Maria
| |
Vibeke og Michael (28-11-2005)
| Kommentar Fra : Vibeke og Michael |
Dato : 28-11-05 15:46 |
|
Hej Ng
Det er fuldstændig korrekt at nedenstående opskrift er rigtig god hvis man
blot lige husker at smide/putte en opblødt sveske i hver æbleskive.
Først da er de perfekte.
Hilsen
Michael
> 4 æg
> 1/2 L. mælk
> 25 g. gær
> 8 spsk. sukker
> 500 g. mel
> 4 tsk bagepulver
> kardemomme
> evt. lidt citronsaft
>
> Pisk æg og mælk sammen opløs gær her i og tilsæt resten.
> Lad det stå på køkken bordet og hæve i ca. 3 timer, rør en smule i dejen
> når det har hævet færdigt.
>
> Bages på æbleskive panden i margarine, hvis de ikk eskal spises med det
> samme så bliver de super gode hvis de lige får en smule smeltet margarine
> ud over inden de skal varmes, de er også fryse egenet!
>
> God æbleskive bagnings lyst
> Maria
>
>
| |
Ukendt (28-11-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 28-11-05 22:12 |
|
"Vibeke og Michael" <76260145@jafnet.dk> skrev i en meddelelse
news:dmf572$2s12$1@news.orange.dk...
>
> Det er fuldstændig korrekt at nedenstående opskrift er rigtig god hvis man
> blot lige husker at smide/putte en opblødt sveske i hver æbleskive.
> Først da er de perfekte.
Ja, eller en skefuld leverpostej. Hvad har du gang i, mand? Svesker i
æbleskiver? Så tror jeg bare jeg bliver hjemme....
Tommy
| |
Vibeke og Michael (28-11-2005)
| Kommentar Fra : Vibeke og Michael |
Dato : 28-11-05 22:16 |
|
> Ja, eller en skefuld leverpostej. Hvad har du gang i, mand? Svesker i
> æbleskiver? Så tror jeg bare jeg bliver hjemme....
>
Dont knock till you try it.
Det er en sønderjysk specialitet og yderst velsmagende.
Michael
| |
Max (28-11-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 28-11-05 22:50 |
|
Hej
> blot lige husker at smide/putte en opblødt sveske i hver æbleskive.
> Først da er de perfekte.
Hvis der skal noget i dem, ja så skal det da være et stykke
æble, hvorfor tror man det hedder æbleskiver ?
Svesker er ok i Berliner Pfannkuchen.
Mvh Max
| |
Inger Pedersen (28-11-2005)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 28-11-05 22:04 |
|
"Helle" <hk.n@nakskovnet.dk> skrev i en meddelelse
> Jeg har bagt nogen i dag og husker pludselig hvorfor jeg var begyndt at
> købe
> dem færdige GG
>
- og jeg har købt nogen i dag og husker pludselig, hvorfor jeg i sin tid
lavede dem selv
Efter at Daloons æbleskiver åbenbart er gået til de evige julemarke(de)r:
Hvor køber man nogen, der ikke er tørre og tunge? Jeg synes altså, jeg HAR
gjort min æbleskivepligt.
Hilsen Inger
| |
Lisbeth Jacobsen (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 05-12-05 09:53 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:438b70d2$0$15791$14726298@news.sunsite.dk...
> - og jeg har købt nogen i dag og husker pludselig, hvorfor jeg i sin tid
> lavede dem selv
Nu har jeg to gange den seneste uge fået færdigkøbte æbleskiver og stort set
ALLE, der spiste dem, var helt enige om, at de var totalt elendige! De var
købt i føtex/Bilka og det var vist samme mærke.
Jeg har bemærket, at der på nogle poser står, at de er "bagt på pande". Det
var dem vi spiste måske ikke - men hvordan er de mon så lavet?
Og jeg er klar til at lave dem selv igen, hvor det er da for jammerligt at
gå en jul igennem uden ordentlige æbleskiver.
Nogen der vil anbefale en god æbleskivepande? Gerne en af de elektriske! Den
skal kunne varme og æbleskiverne skal ikke være bittesmå gnallinger men have
den størrelse æbleskiver skal have *S*
Mvh. Lisbeth
| |
Thomas Hansen (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Thomas Hansen |
Dato : 05-12-05 10:43 |
|
On Mon, 05 Dec 2005 09:52:46 +0100, Lisbeth Jacobsen
<lisbeth_jacobsenFJERNDETTE@hotmail.com> wrote:
> "Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:438b70d2$0$15791$14726298@news.sunsite.dk...
>
>> - og jeg har købt nogen i dag og husker pludselig, hvorfor jeg i sin tid
>> lavede dem selv
>
>
> Nu har jeg to gange den seneste uge fået færdigkøbte æbleskiver og stort
> set
> ALLE, der spiste dem, var helt enige om, at de var totalt elendige! De
> var
> købt i føtex/Bilka og det var vist samme mærke.
>
> Jeg har bemærket, at der på nogle poser står, at de er "bagt på pande".
> Det
> var dem vi spiste måske ikke - men hvordan er de mon så lavet?
>
> Og jeg er klar til at lave dem selv igen, hvor det er da for jammerligt
> at
> gå en jul igennem uden ordentlige æbleskiver.
>
> Nogen der vil anbefale en god æbleskivepande? Gerne en af de elektriske!
> Den
> skal kunne varme og æbleskiverne skal ikke være bittesmå gnallinger men
> have
> den størrelse æbleskiver skal have *S*
>
> Mvh. Lisbeth
>
>
>
>
Hej
Jeg syntes nu at Daloon's er ok. Ikke som hjemmelavet men ok.
/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
| |
Inger Pedersen (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 05-12-05 10:58 |
|
"Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
> Hej
> Jeg syntes nu at Daloon's er ok. Ikke som hjemmelavet men ok.
Nemlig - problemet er bare, at de åbenbart ikke laves mere.
Hilsen Inger
| |
Padre (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 05-12-05 14:55 |
|
> Nogen der vil anbefale en god æbleskivepande? Gerne en af de elektriske!
Den
Le creusets er god, jeg har haft én i ca. 2 år nu. Den har en art keramisk
belægning, som vistnok ikke er sliplet, men som æbleskiverne heller ikke
sidder fast på, når man giver panden den obligatoriske mikroklat smør pr.
hul. jeg har postet min opskrift ovenfor, og den virker i hvert fald perfekt
i denne her pande. Husk ahornsirup til
--
Padre
| |
Klaus Alexander Seis~ (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 05-12-05 15:51 |
|
Padre skrev:
>> Nogen der vil anbefale en god æbleskivepande?
>
> Le creusets er god
Jeg stod og kiggede på en Le Creuset for et par dage siden. Dur
den osse til gas? Jeg tror jeg vil foretrække en hvor bunden er
helt massic fremfor Le Creusets, som har underlige buler og ind-
bugtninger.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
PNX · http://pnx.dk/
| |
Padre (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 05-12-05 17:39 |
|
> Jeg stod og kiggede på en Le Creuset for et par dage siden. Dur
> den osse til gas? Jeg tror jeg vil foretrække en hvor bunden er
> helt massic fremfor Le Creusets, som har underlige buler og ind-
> bugtninger.
Jeg bruger den på gas, så ja, det gør den - problemet kan være at få den til
at balancere, eftersom udbulningerne ikke nødvendigvis passer med
gaskomfurets rist. Selv har jeg taget en rist, som fulgte med et nu kasseret
sliplet belagt fad, som jeg lægger ovenpå blusset, så panden står stabilt
(skulle jeg nok lige have husket at nævne før). Æbleskiverne bliver rigtig
gode, jævnt bagte osv. Min erfaring med min tidligere pande, som var massiv,
var, at den godt kunne varme ujævnt.
--
Padre
| |
Klaus Alexander Seis~ (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 05-12-05 18:04 |
|
Padre skrev:
>> Jeg stod og kiggede på en Le Creuset for et par dage siden.
>> Dur den osse til gas?
>
> Jeg bruger den på gas, så ja, det gør den
Ok.
> problemet kan være at få den til at balancere, eftersom udbul-
> ningerne ikke nødvendigvis passer med gaskomfurets rist.
Det er lige netop dét jeg var bange for.
> Selv har jeg taget en rist, som fulgte med et nu kasseret sliplet
> belagt fad, som jeg lægger ovenpå blusset, så panden står stabilt
Det lyder lidt upraktisk at skulle have sådan en extra ting førend
det virker.
> Æbleskiverne bliver rigtig gode, jævnt bagte osv.
Ok.
> Min erfaring med min tidligere pande, som var massiv, var, at den
> godt kunne varme ujævnt.
Det ville jeg ikke ha' forvntet, men sådan er der jo så meget. Jeg
tror min mor har sådan en massiv en, måske skulle jeg prøve at låne
den inden jeg selv køber en.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Padre (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 05-12-05 21:06 |
|
> Det lyder lidt upraktisk at skulle have sådan en extra ting førend
> det virker.
Det er det også. Jeg var ikke opmærksom på det da jeg købte pande, mn en af
grundene til, at jeg valgte den var, at det var den eneste, jeg kunne finde,
som var i støbejern og ikke havde sliplet belægning.
> Det ville jeg ikke ha' forvntet, men sådan er der jo så meget. Jeg
> tror min mor har sådan en massiv en, måske skulle jeg prøve at låne
> den inden jeg selv køber en.
God ide. Der er vel også forskel på kvalitet, og den, jeg havde, som var
massiv og dårlig, var i letvægtsmetal. Jeg ville tro, at støbejern generelt
ville være bedre.
--
Padre
| |
Klaus Alexander Seis~ (05-12-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 05-12-05 21:57 |
|
Padre skrev:
>> Det lyder lidt upraktisk at skulle have sådan en extra ting førend
>> det virker.
>
> Det er det også. Jeg var ikke opmærksom på det da jeg købte pande,
> men en af grundene til, at jeg valgte den var, at det var den eneste,
> jeg kunne finde, som var i støbejern og ikke havde sliplet belægning.
Oh...
Og så laver Creuset generelt nogle pæne varer i god kvalitet.
> Der er vel også forskel på kvalitet, og den, jeg havde, som var massiv
> og dårlig, var i letvægtsmetal. Jeg ville tro, at støbejern generelt
> ville være bedre.
Ja. Min mors er nok en mellemting. Den er gammel nok til at slip-let
ikke var opfundet til æbleskivepander, men den er ikke af støbejern.
Måske er den bare af almindeligt jern, eller hvad ved jeg. ;)
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Ukendt (09-12-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 09-12-05 10:58 |
|
"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:439446a5$0$8858$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Le creusets er god, jeg har haft én i ca. 2 år nu. Den har en art keramisk
> belægning, som vistnok ikke er sliplet, men som æbleskiverne heller ikke
> sidder fast på, når man giver panden den obligatoriske mikroklat smør pr.
> hul. jeg har postet min opskrift ovenfor, og den virker i hvert fald
> perfekt
> i denne her pande. Husk ahornsirup til
Ved du om den duer på induktion?
Mvh Tommy
| |
Padre (09-12-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 09-12-05 11:36 |
|
"TBJ" <bruus [snabela] os.dk> wrote in message
news:439954b2$0$190$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> Ved du om den duer på induktion?
Jeg har jo ikke selv induktion, men den er af støbejern, så det burde den
vel ? Den er selvfølgelig emaljeret, men jeg har lige testet, og en magnet
kan sidde fast på den
--
Padre
| |
JS (05-12-2005)
| Kommentar Fra : JS |
Dato : 05-12-05 18:58 |
|
Inger Pedersen wrote:
> "Helle" <hk.n@nakskovnet.dk> skrev i en meddelelse
>
>> Jeg har bagt nogen i dag og husker pludselig hvorfor jeg var begyndt
>> at købe
>> dem færdige GG
>>
> - og jeg har købt nogen i dag og husker pludselig, hvorfor jeg i sin
> tid lavede dem selv
> Efter at Daloons æbleskiver åbenbart er gået til de evige
> julemarke(de)r: Hvor køber man nogen, der ikke er tørre og tunge? Jeg
> synes altså, jeg HAR gjort min æbleskivepligt.
Coronet. Hvis de tilberedes på den anviste måde (med damp) bliver de rigtig
gode og har sågar lidt "pandesmag".
Coronet er i øvrigt de eneste der har en rigtig pande til at bage skiverne
på. Coronet-manden er blevet meget rig på sin patenterede opfindelse, der
eftersigende skulle være ret smart (noget med vendemetoden).
| |
Lars Lund (29-11-2005)
| Kommentar Fra : Lars Lund |
Dato : 29-11-05 19:55 |
|
> Hej er der mon ikke en der sidder med en kanon opskrift på gode
> æbleskiver.
Jeg vil gerne give mit besyv med. Opskriften er fra kogebogen "Husholdning
på landet" fra 1941.
500 g mel
1 sk. sukker
1 tsk. salt
4 æg
ca. 8dl. kærnemælk
3 tsk. Natron
Hviderne piskes og røres i til sidst.
Lige inden du bliver træt af af bage æbleskiver og begynder at købe
dybfrosne igen, så prøv med samme opskrift at bage dem på en almindelig
pande som "klatkager" - det er lige så lækkert, men altså bare ikke
æbleskiver.......
Lars
| |
Peter Westh (29-11-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 29-11-05 20:04 |
|
"Lars Lund" <oggergog@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:438ca3fd$0$8793$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> 500 g mel
> 1 sk. sukker
> 1 tsk. salt
> 4 æg
> ca. 8dl. kærnemælk
> 3 tsk. Natron
> Lige inden du bliver træt af af bage æbleskiver og begynder at købe
> dybfrosne igen, så prøv med samme opskrift at bage dem på en almindelig
> pande som "klatkager" - det er lige så lækkert, men altså bare ikke
> æbleskiver.......
Det tror jeg gerne. Opskriften svarer fuldstændig til amerikanske, tykke
pandekager.
/P
| |
Lars Lund (29-11-2005)
| Kommentar Fra : Lars Lund |
Dato : 29-11-05 20:35 |
|
">
> Det tror jeg gerne. Opskriften svarer fuldstændig til amerikanske, tykke
> pandekager.
>
> /P
>
Ja, verden er lille....
| |
lene (03-12-2005)
| Kommentar Fra : lene |
Dato : 03-12-05 16:26 |
|
Hej.
Jeg har en god opskrift på rigtig gammeldags æbleskiver på min hjemmeside:
www.opskrifter.cyberstore.dk
VH lene
"Helle" <hk.n@nakskovnet.dk> skrev i en meddelelse
news:5c92c$4389e91f$3e3d84bc$17612@news.arrownet.dk...
> Hej er der mon ikke en der sidder med en kanon opskrift på gode
> æbleskiver.
> Jeg har bagt nogen i dag og husker pludselig hvorfor jeg var begyndt at
> købe
> dem færdige GG
> mvh
> Helle
>
>
| |
|
|