"Jørgen Flainard" <smallerb@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43870774$0$38690$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "mcloud" <kim@lechef.dk> skrev i en meddelelse
> news:4386fae3$0$41144$14726298@news.sunsite.dk...
>> Hej Mag
>> Denne her er gennemprøvet mange gange ,kan du bruge den ??
>>
>>
http://www.lechef.dk/opskrifter/recipie.asp?id=179
>>
>
> opskriften ser da meget fin ud, men jeg vil, i samråd med min ungarske
> kogebog, nok vælge oksebov i stedet. Derudover vil jeg bruge edelsüss
> paprika og det i enorme mængder for at nå den rigtige smag. Ungarsk mad
> har
> aldrig slået mig som værende specielt stærk, men bare meget kraftig i
> smagen - og nå ja - så står der osse edelsüss i min ungarske kogebog - i
> øvrigt ikke nærmere angivet i mængde end "tag gryden af blusset og drys et
> tykt lag paprika over".
>
>
Oksebov eller roastbeef er bedst.
Her er min udgave - fået fra min ungarske mor
2 store løg hakkes fint og steges glasklart i noget olie (evt svinefedt, men
ikke nødvendigt).
Dæk det med en enorm mængde edelsüss som svitses af. Stærk paprika kan
tilsættes i begrænsede mængder senere for smagens og styrjens skyld, men er
ikke nødvendigt.
Tilsæt oksekød i tern (uden fedt) og brun det.
Tilsæt vand.
Tilsæt evt kraftben, men hvis kødet er godt, er det ikke nødvendigt.
Tilsæt 2 tsk kommenfrø (absolut ikke spidskommen)
Når kødet er mørt, saltes suppen. Evt peber tilsættes.
Kom 800g kartofler i tern i suppen, skal koges til meget møre.
Lav en våd, meget tyktflydende, nudeldej af 1-2 æg, fedtstof fra suppen,
salt og mel. Disse kommes i med en lille teske fra en skål. Klumperne skal
være på størrelse med en negl - de svulmer meget op.
Kom en smule fintsnittet grøn peber i og kog med i et par minutter.
Voilá - serveres med lækkert brød (evt ciabatta) som kan dyppes i suppen, og
kan bruges til at få de sidste rester op fra skålen.
Suppen skal være meget kraftig i smagen, gerne en smule tyk i det. Hvis den
ikke er kraftig nok i smagen, så mangler der sikkert paprika. Hvis smagen er
lidt spids i det, kan den afrundes med en enkelt oksebouillionterning.
Suppen er altid bedst dagen efter.
Altså ingen gulerødder, tomatpure eller peberfrugter (andet end en smule
grøn)