"Lauridsen" skrev i en meddelelse
> Har købt en såkaldt "roast" af oksetyksteg og er kommet lidt i tvivl om
> hvordan den skal tilberedes. Nogen forslag? Hvor lang tid skal den have?
Prøv at langtidsstegning:
tænd ovnen på 75 C, rids fedtet, krydrer med salt, peber, hvidløg m.v.
Sættes i et fad med en smule vand og ind i ovnen ca 1 time - brug med fordel
et stegetermometer ca 62 C (rosa/rød) .
Lav en gang rodfrugtsmos med f.eks. kartofler, løg, hvidløg, gulerødder,
pastinak, lidt selleri og hvad du nu ellers kan finde og har lyst til. Kog
det mørt, tag kogevandet fra og brug det som fond til saucen (sammen med
vandet fra kødet)
velbekomme
En dejlig nem måde, der også giver et stykkede kød der er mere mørt, end
hvis du giver den
> Skal den hvile? osv.. Den vejer 600g.
>
> Kunne godt tænke mig at lave en god sovs til. Feks. rødvinssauce.. Nogen
> ideer?
>
> /Lauridsen
>
>