OK er det her ikke så farverigt - "osso buco" er bogstaveligt "ben med hul"
og en opskrift fra Milano. Næsten lige der hvor jeg kommer fra så ikke mere
pjat om det!
Man smelter 2-3 spsk smør (JA SMØR) i en pande hvor der kan være 4 ossibuchi
i.
Man vender de 4 stykker i mel og svitser dem i smør på begge sider ca 5 min.
Man hælder 1 glas hvidvin i (tør) og når den er dampet af, kom 1 stor tomat
i stykker i (ja... skal vi sige 1 dåse hakkede tomater da vi bor i et sted
med blege kanarie-tomater...). Faktisk er den HELT oprindelige opskrift uden
tomat, og sådan er det hjemme hos mig fordi min familie har lavet den
sådan...
Se, nu siger min bog at simre 15 min dvs kogetid er i alt 20 min.Der er
forskellige meninger og jeg foretrækker at koge det hele meget længere,
halvanden time, med lidt bouillon i, og panden med låg på.
Gran finale: gremolata ("hagl"). Når ossibuchi er klare til servering,
drysser man på dem "hagl" som består af meget finthakkede:
2 spsk persille
1/2 fed hvidløg
skal af 1 citron.
Jeg synes det sidste er uundværlig og giver den rigtige, unikke smag til
retten, som har "glæden" af noget så sjaldent som marv.
Gad vide hvorfor er Risotto alla Milanese altid nævnt på bøgerne som
tilbehør for denne ret men jeg kan sagten undvære den og vi spiser fx kogte
grøntsager, ovnstegte kartofler osv.
Sandra