/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rødvinseddike
Fra : Tina


Dato : 09-11-05 15:04

..... er det det samme som balsamicoeddike ?? Mvh Tina



 
 
Frank Løkkegaard (09-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 09-11-05 15:28

"Tina" <Tina-news@ofir.dk> on onsdag 9. november 2005 at 15:03 +0100 wrote:
>.... er det det samme som balsamicoeddike ?? Mvh Tina

Nej, det er det ikke:

Opslag : Aceto Tradizionale Balsamico di Modena

Byen Modena der ligger i Provinsen Emila Romagna er berømt for deres
Balsam Eddike Aceto Balsamico som fik oprindelsesgaranti i 1987.

Aceto Tradizionale Balsamico di Modena
Balsam-eddike laves ved at mosten fra Trebiano druerne koges i åbne kar
over åben ild, meget langsomt ind, til den opnår den ønskede konsistens.
Druerne skal høstes så sent som muligt, så de - så længe som muligt - har
haft tid til at modne og har opnået et højt sukker niveau.

Mellem 30 og 70 procent af mosten fordamper under kogningen. Procentsatsen
afhænger af høstens kvalitet og sukkerindhold, og den enkelte
eddike-producents smag. Den kogte druemost filtreres, afkøles og så
begynder de mange års lagring på træfade.

Et typisk "eddikeri" på Modena-egnen begynder for eksempel lagringen på et
60 liters egetræsfad.
Når eddikemesteren har opnået passende smag og konsistens flyttes den
koncentrerede væske over i et 50-liters fad af kastanjetræ, derefter til
et 40-liters fad af kirsebærtræ, et 30 liters fad af asketræ, for til slut
at end i et 20-liters fad af morbærtræ og til sidst flaske. De forskellige
træsorter bidrager alle til den endelige smag af balsam-eddiken. Denne
proces er selvfølgelig er med til at gøre den traditionelle balsam-eddike
til et dyrt produkt. Den "traditionelle" Balsam Eddike, der kaldes
"stravecchio" der betyder Ekstra-gammel har lagret i træfade over 25 år,
og prisen for den smagfulde og tyktflydende "parfume" der kommer ud af den
lagring er fra 450 kroner og opefter for 100 ml. De yngre eddiker kan for
en 12 år gammel eddike anskaffes for omkring 300-400 kroner. Den 12 år
gamle eddike kaldes "affinato".


Teksten er hentet fra denne glimrende side:

http://www.gastrocorner.dk/


--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408851
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste