/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fadlagring af snaps/brændevin?
Fra : Ukendt


Dato : 24-10-05 13:28

Jeg sidder og savler over et batteri af norske snapse, som Super Best
sælger i stænger for tiden. I beskrivelserne for en del af dem fortælles
det, at de lagres i egetræsfade i fra 2 og op til mange år.

Bliver dansk (læs: svenskejet, God damn it!) brændevin overhovedet lagret?
Det er vel bare maskinsprit der tappes direkte fra destilleringen, eller
hyr?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

 
 
Peter Løhde Svarre (24-10-2005)
Kommentar
Fra : Peter Løhde Svarre


Dato : 24-10-05 17:20

Hej!

Aalborg Export Akvavit bliver lagret.

Citat: "Den gyldne glød og milde, runde smag røber det stænk af Madeira, der
tilsættes under lagringen."

Men jeg ved ik' hvor længe man lagrer snapsen.

Hilsen
Peter

"Kurt Hansen" <kurt-snabela-towle.dk> skrev i en meddelelse
news:16oyrlo27q93v$.jv31dmly4ob3.dlg@40tude.net...
> Jeg sidder og savler over et batteri af norske snapse, som Super Best
> sælger i stænger for tiden. I beskrivelserne for en del af dem fortælles
> det, at de lagres i egetræsfade i fra 2 og op til mange år.
>
> Bliver dansk (læs: svenskejet, God damn it!) brændevin overhovedet lagret?
> Det er vel bare maskinsprit der tappes direkte fra destilleringen, eller
> hyr?
> --
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen



Bo Warming (24-10-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 24-10-05 20:32

Fakta har to slags bommerlunder snaps fra Flensborg (hvilket dog ikke
længere skrives på flasken, kun Bommerlunder

Den ene er egetræslagret og langt bedre end Linieakvavit (g de dyrere
norske varianter)



Bo Warming (24-10-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 24-10-05 20:49

"Kurt Hansen" <kurt-snabela-towle.dk> wrote in message
news:16oyrlo27q93v$.jv31dmly4ob3.dlg@40tude.net...
> Jeg sidder og savler over et batteri af norske snapse, som Super
> Best
> sælger i stænger for tiden. I beskrivelserne for en del af dem
> fortælles
> det, at de lagres i egetræsfade i fra 2 og op til mange år.

Eller affaldsspåner fra ege-snedkeri bliver udtrukket med varm sprit
og tilsat snapsen

> Bliver dansk (læs: svenskejet, God damn it!) brændevin overhovedet
> lagret?
> Det er vel bare maskinsprit der tappes direkte fra destilleringen,
> eller
> hyr?

Ingen ville kunne smage om det var sprit fra cracket råolie eller fra
destillerrede stivelsesmadvarer, men producenterne vogter om at man
aldrig gør det den rationelle måde, for snobberiet skal respekteres.

Og sprit fra gærede kartofler, hvede, byg, majs er kun ca 1% billigere
end den billigste industrisprit, der er ren for alt skadeligt eller
smageligt. Afgifter er så stor en post i regnskabet, at det ikke er
værd at spare på denne bagatel

Snapse-loger er bevidste om hvad sælger.

Og i 1977 slog Ekstrabladet stort op at Rutana rugbrød havde saltsyre
i dejen. Kort efter lukkede bryggeriet

Der er ingen smags forskel på om saltsyre bruges eller som idag
propionsyre og eddikesyre, men de sidste lyder mindre farligt

Snapse-loger vogter over traditioner helt som Tulipanbrødre og fransk
vin-aristokrati og munkelikør-specialister. Ved at omgærde med mystik
, og holde prisen højt ved ikke at bruge det billigste når det
billigste er så godt som det normale, hindrer man ny producenter at
komme ind på markedet - så Schulstad og Hatting har nok BEDT
Ekstrabladet at skrive om "saltsyre" hvilket var uetisk og
antividenskabeligt - og mit læserbrev der satte EB på plads, optog de
ikke
Folk er sentimantale og skal have et fjendebillede, en luns kød, noget
at hade.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408528
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste