/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Holdbarhed - røgede ål
Fra : sailor99


Dato : 22-10-05 17:52

Hej!

Hvor længe kan røgede ål holde sig "friske" i fryseren?

Mvh
Georg



 
 
Max (22-10-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 22-10-05 18:09

Hej Georg

> Hvor længe kan røgede ål holde sig "friske" i fryseren?

Efter min mening kan røget ål slet ikke tåle at blive frosset, det
er direkte at ødelægge et ellers velsmagende produkt.

Mvh Max



Emil (22-10-2005)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 22-10-05 19:44

Max wrote:

>Georg skrev:
>> Hvor længe kan røgede ål holde sig "friske" i fryseren?

>Efter min mening kan røget ål slet ikke tåle at blive frosset, det
>er direkte at ødelægge et ellers velsmagende produkt.

Hej Max

En friskrøget ål er noget af det lækreste jeg kan forestille mig.
Lun, med æggestand og karse, på mørktbagt rugbrød.

På 2. pladsen kommer den ferske fra fiskehanderen. Knap så
indbydende; men stadig lækkert.

Langt nede på listen kommer de vacumpakkede. De smager såmænd
udmærkede, men de mangler noget.

Tæt på uspiselig er de vacumpakkede filéer. Her går alting galt.

HVAD der går galt, er jeg ikke helt klar over. Konsistensen og
duften er helt sikkert ødelagt.
En anden (subjektiv) ting er, at selve oplevelsen af
tilberedningen har indflydelse på smagsoplevelsen. Det er så min
erfaring.

M.h.t. nedfrysning, er det min erfaring, at der mistes meget i
duft, smag og konsistens. Rent ernæringsmæssigt er det
ligegyldigt. Efter ca. 3 mdr. harsker fedtstoffer, så smagen
forringes.
Hvor lang tid man vil lade en røget ål være nedfryset, afhænger
kun af, hvor dårligt man vil lade den smage.


m.v.h. Emil

Max (22-10-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 22-10-05 22:12

Hej Emil

> En friskrøget ål er noget af det lækreste jeg kan forestille mig.

Jeg har nok fået dem jeg skal have i mit liv for mange år siden,
min far og bedstefar var bundgarnsfiskere her på fjorden og havde
også et fiskerøgeri, så jeg har stået kl. 6 om morgenen og smidt
en spand grov salt på de levene ål direkte fra ruserne og så spist
dem til morgenmad nogle timer senere. Den slags gør en særdeles
kritisk over for smagen senere i livet.

> På 2. pladsen kommer den ferske fra fiskehanderen. Knap så
> indbydende; men stadig lækkert.

Jeg kan godt lide stegte ål, helst så friske at de prøver at svømme
af panden :)

> Langt nede på listen kommer de vacumpakkede. De smager såmænd
> udmærkede, men de mangler noget.

Fisk egner sig faktisk ikke til at blive opbevaret, de skal helst op
af havet og direkte på panden, så smager de nemlig af noget.
Hvis de lugter af fisk er de for gamle :)

Mvh Max




Du er hvad du spiser~ (24-10-2005)
Kommentar
Fra : Du er hvad du spiser~


Dato : 24-10-05 17:30

Fandens til dyrplageri skal man lede længe efter.
Før i tiden hældte fiskerne salmiakspiritus på de levende ål for at afslime
dem.
Begge metoder er heldigvsi forbudt nu.

Henrik

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:435aaa03$0$84033$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Emil
>
> > En friskrøget ål er noget af det lækreste jeg kan forestille mig.
>
> Jeg har nok fået dem jeg skal have i mit liv for mange år siden,
> min far og bedstefar var bundgarnsfiskere her på fjorden og havde
> også et fiskerøgeri, så jeg har stået kl. 6 om morgenen og smidt
> en spand grov salt på de levene ål direkte fra ruserne og så spist
> dem til morgenmad nogle timer senere. Den slags gør en særdeles
> kritisk over for smagen senere i livet.
>
> > På 2. pladsen kommer den ferske fra fiskehanderen. Knap så
> > indbydende; men stadig lækkert.
>
> Jeg kan godt lide stegte ål, helst så friske at de prøver at svømme
> af panden :)
>
> > Langt nede på listen kommer de vacumpakkede. De smager såmænd
> > udmærkede, men de mangler noget.
>
> Fisk egner sig faktisk ikke til at blive opbevaret, de skal helst op
> af havet og direkte på panden, så smager de nemlig af noget.
> Hvis de lugter af fisk er de for gamle :)
>
> Mvh Max
>
>
>



CoverMeUp@gmail.com (22-10-2005)
Kommentar
Fra : CoverMeUp@gmail.com


Dato : 22-10-05 20:40


Emil wrote:
> Max wrote:
>
> >Georg skrev:
> >> Hvor længe kan røgede ål holde sig "friske" i fryseren?
>
> >Efter min mening kan røget ål slet ikke tåle at blive frosset, det
> >er direkte at ødelægge et ellers velsmagende produkt.
>
> Hej Max
>
> En friskrøget ål er noget af det lækreste jeg kan forestille mig.
> Lun, med æggestand og karse, på mørktbagt rugbrød.
>
> På 2. pladsen kommer den ferske fra fiskehanderen. Knap så
> indbydende; men stadig lækkert.
>
> Langt nede på listen kommer de vacumpakkede. De smager såmænd
> udmærkede, men de mangler noget.
>
> Tæt på uspiselig er de vacumpakkede filéer. Her går alting galt.
>
> HVAD der går galt, er jeg ikke helt klar over. Konsistensen og
> duften er helt sikkert ødelagt.
> En anden (subjektiv) ting er, at selve oplevelsen af
> tilberedningen har indflydelse på smagsoplevelsen. Det er så min
> erfaring.
>
> M.h.t. nedfrysning, er det min erfaring, at der mistes meget i
> duft, smag og konsistens. Rent ernæringsmæssigt er det
> ligegyldigt. Efter ca. 3 mdr. harsker fedtstoffer, så smagen
> forringes.
> Hvor lang tid man vil lade en røget ål være nedfryset, afhænger
> kun af, hvor dårligt man vil lade den smage.
>
>
> m.v.h. Emil


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste