Hej gruppe. Jeg har netop købt en halv frilandsgris hos Birk Christiansen i
Ølstykke
www.gryntegrisen.dk Den er udskåret og dyrlægekontrolleret til kr.
27,- kg. Jeg så grisene gå og grynte på store arealer. Kødet er lige så fint
og mørkt og frem for alt, kan vi spise grisekød med god samvittighed. Tænk
de priser der er f.eks. i Føtex på konventionel gris, jeg er heller ikke
sikker på deres Antonius-gris har det bedre end de almindelige, måske er det
blot racen, der er forskellig. Jamen tænker du, jeg kan ikke finde ud af en
halv gris. Til det siger jeg: Prøv det. Man tvinges til at finde nye retter
i stedet for de evindelige, det er ingen undskyldning, når vi har
internettet og man lærer hver gang (og for kr.1,- pr. kg sætter Birk
mærkater på). Og en halv gris fylder måske 2 hylder i en skabsfryser. (Blot
skal du ikke lægge det hele derind, når det er ferskt, kødet skal løsfryses)
Jeg har ingen økonomiske interesser i gryntegrisen, blot er jeg så glad for
at have fundet et sted, for når man handler direkte, får alle mere ud af
det. Han får en bedre pris, jeg får et bedre produkt og jeg har undgået at
støtte dyrplagerindustrien
. Hilsen Jette