Frank Løkkegaard wrote:
> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> on torsdag 13. oktober 2005 at 7:14 +0100
> wrote:
>> Vil det passe bedst med ris til, og hvad så med sovs? Synes jeg har
>> lidt problemer med at komme i tanke om en sovs der passer til
>> "indmaden" i mørbraden...
>
> Ris er glimrende.
> Sovsen? Flere muligheder.
> Man kunne jo evt. lade osten være gennemgående.
>
> Tre metoder/forslag:
> Den fede:
> Smid et par klatter pikantost i din stegesky, pøs noget fløde på. Lad
> det koge ind smag til med salt og peber.
>
> Den knap så fede:
> Tag lidt fond (brug evt. noget kalvefond) og bring det i kog. Pisk
> noget pikantost ud i den kogende fond og smag til med salt og peber .
> Jævn med lidt maizena.
>
> Den vilde:
> Tag mørbraden op, smid lidt pikantost i stegeskyen, snit et par ikke
> for stærke chillier i, pøs lidt whisky i og sæt ild til. Kom
> madlavningsfløde ved og kog ind til en passende tykkelse. Smag til
> med salt og peber og en lille smule sukker.
Det lyder alt sammen meget lækkert
Som nævnt i et andet indlæg har jeg dog fået foreslået en
peberfrugtsauce, som lyder som følger:
Peberfrugtsauce:
2 røde peberfrugter uden kerner, skåret i mindre stykker
1 hakket skalotteløg
1 fed hakket hvidløg
½ spsk. rapsolie
2½ dl hønsebouillon
2 spsk. friske basilikumblade
50 g philadelphia light
Sådan gør du:
* Peberfrugtsauce:
* Svits peberfrugter, løg og hvidløg i olien.
* Tilsær bouillon og kog i ca. 15 min. under låg
* Blend grønsagerne, og hæld saucen tilbage i gryden.
* Pisk flødeosten i sammen med hakket basilikum.
* Varm saucen op under omrøring. Den må ikke koge.
* Smag til med salt og peber.
Den har stadig den cremede konsistens pga. philadelphia osten, men knap
så fed som med fløde. Så jeg satser på at det går an sammen med
pikanten.
Men tak for forslagene - de er gemt til en anden gang!
--
Heidi