|
| Ansjoserne gør mig lidt bange Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 11:44 |
|
Heys
Jeg læste i politiken, at puttanesca skulle være en rigtig lækker sauce
til pasta. Jeg fandt en opskrift på nettet, og ser til min store rædsel
at der skal ansjoser i.
Det er sikkert bare en fordom jeg har, men inde i mit hoved er ansjoser
nogle slimede små fyre der, bare jeg åbner glasset, kan få hele Odense
til at lugte af fisk. Hvor udpræget en fiskesmag giver de retten,-
kommer det hele til at smage af Hirtshals eller kan jeg med sindsro gå i
gang med retten?!
Opskriften jeg har fundet lyder som følger:
lidt oliven olie, tre fed hvidløg, en ds. flåede tomater, en lille ds
tomatpuré, tre spk. kaper, to håndfulde hakkede sorte olien, 1/2 tsk.
chilliflager, og 4 rensede og hakkede ansjosfileter...
Er 4 ansjoser for meget?...Er opskriften den I kender og bruger?!
--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.dk
....music, news, mac etc. etc.
| |
Jens Bruun (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 09-10-05 12:26 |
|
"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
news:1h4608f.6gxb2y74dvnkN%permandREMOVETHIS@cool.dk
> Det er sikkert bare en fordom jeg har,
Med stor sandsynlighed, ja.
> men inde i mit hoved er
> ansjoser nogle slimede små fyre der, bare jeg åbner glasset, kan få
> hele Odense til at lugte af fisk.
Muligvis.
> Hvor udpræget en fiskesmag giver de
> retten,- kommer det hele til at smage af Hirtshals eller kan jeg med
> sindsro gå i gang med retten?!
Gå du bare med sindsro i gang med retten. Skrækken for ansjoser er
ubegrundet. Ansjoser er et fremragende "krydderi" i mange retter og saucer.
> Er 4 ansjoser for meget?
Nope. Ville nok smide lidt ekstra i, men jeg er også helt syg med de små,
slimede dyr.
> Er opskriften den I kender og bruger?!
Den lyder rigtig god.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 9/25/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Per Madsen (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 12:56 |
| | |
Klaus Alexander Seis~ (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 09-10-05 13:15 |
|
Per Madsen skrev:
> OK....takker...jeg prøver
Det lyder som en lækker pastasovs - poster du ikke den fulde opskrift
(med fremgansgmåde)?
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Per Madsen (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 13:50 |
|
Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> wrote:
> Per Madsen skrev:
>
> > OK....takker...jeg prøver
>
> Det lyder som en lækker pastasovs - poster du ikke den fulde opskrift
> (med fremgansgmåde)?
>
> Mvh,
Copy/pasted fra siden hvor jeg fandt den
( http://pasta.allrecipes.com/az/Puttanesca.asp
)...det er lettere...Hvis det engelske skulle drille hjælper jeg
gerne...
INGREDIENTS:
1/2 cup olive oil
3 cloves garlic, minced
2 cups chopped tomatoes, pushed through a sieve
4 anchovy filets, rinsed and chopped
2 tablespoons tomato paste
3 tablespoons capers
20 Greek olives, pitted and coarsely chopped
1/2 teaspoon crushed red pepper flakes
8 ounces pasta
DIRECTIONS:
1. Heat oil in a skillet over low heat. Add garlic, and saute until
golden. Add sieved tomatoes, and cook 5 minutes.
2. Stir in anchovies, and then tomato paste. Add capers, olives, and red
pepper flakes. Cook 10 minutes, stirring occasionally.
3. While the sauce is simmering, cook pasta in a large pot of boiling
salted water. Drain. Toss with sauce, and serve.
--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.dk
....music, news, mac etc. etc.
| |
Per Madsen (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 13:54 |
|
Glemte lige et sp.....Hvor længe kan de små fyre holde sig, når først
jeg har åbnet glasset (det står nemlig ikke anført)....Kan jeg evt.
smide dem i en pose og i fryseren med dem jeg ikke får brugt med det
samme?!
--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.dk
....music, news, mac etc. etc.
| |
Peter Westh (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 09-10-05 16:07 |
|
"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
news:1h466n7.emlfk115nr9ejN%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> Glemte lige et sp.....Hvor længe kan de små fyre holde sig, når først
> jeg har åbnet glasset (det står nemlig ikke anført)....Kan jeg evt.
> smide dem i en pose og i fryseren med dem jeg ikke får brugt med det
> samme?!
Bedre at putte dem i et lille glas, og dække dem med olivenolie. På den måde
holder de i månedsvis.
/P
| |
Per Madsen (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 16:37 |
|
Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:
> "Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
> news:1h466n7.emlfk115nr9ejN%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> > Glemte lige et sp.....Hvor længe kan de små fyre holde sig, når først
> > jeg har åbnet glasset (det står nemlig ikke anført)....Kan jeg evt.
> > smide dem i en pose og i fryseren med dem jeg ikke får brugt med det
> > samme?!
>
> Bedre at putte dem i et lille glas, og dække dem med olivenolie. På den måde
> holder de i månedsvis.
>
> /P
OK...tak for tippet!
--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.dk
....music, news, mac etc. etc.
| |
Per Madsen (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 13:43 |
|
Lige en ting mere...Vil saucen egne sig til tortellini?
--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.tk
....music, news, mac etc. etc.
| |
Kevin Edelvang (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 09-10-05 19:45 |
|
Per Madsen wrote:
> Lige en ting mere...Vil saucen egne sig til tortellini?
Luderens spaghetti er en dejlig sovs/pastaret. Men den egner sig absolut
ikke til tortellini. Du bør servere den som spaghetti - køb evt. en
ordentlig kvalitet som De Cecco i Irma, såfremt du bor i hovedstaden.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
mcloud (09-10-2005)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 09-10-05 13:43 |
|
Hej Per
Ansjoser er et must i " Sugo " syntes jeg .
Men jer er også syg med dem ligesom JB
mvh mcloud
| |
Spangkuk (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Spangkuk |
Dato : 09-10-05 16:04 |
|
"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev
Udover at spise 4 ansjoser direkte fra glasset, overgå's
stanken af fisk kun af smagen af svamp i kønsdelen hos
det modsatte køn.
Klamt !
Spang
| |
Jens Bruun (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 09-10-05 16:15 |
|
"Spangkuk" <qioewpågjg@asklædhæfgh.nu> skrev i en meddelelse
news:43493160$0$67257$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> Udover at spise 4 ansjoser direkte fra glasset, overgå's
> stanken af fisk kun af smagen af svamp i kønsdelen hos
> det modsatte køn.
Du bør:
1) Finde dig et andet sted at købe ansjoser
2) Finde dig et andet sted at købe sex
Begge steder, du pt. frekventerer, sælger varer, der er over sidste
salgsdato.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 9/25/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Per Madsen (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 16:37 |
|
Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> wrote:
> Du bør:
>
> 1) Finde dig et andet sted at købe ansjoser
> 2) Finde dig et andet sted at købe sex
>
> Begge steder, du pt. frekventerer, sælger varer, der er over sidste
> salgsdato.
LOL
--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.dk
....music, news, mac etc. etc.
| |
Spangkuk (10-10-2005)
| Kommentar Fra : Spangkuk |
Dato : 10-10-05 03:07 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev
> Du bør:
>
> 1) Finde dig et andet sted at købe ansjoser
> 2) Finde dig et andet sted at købe sex
>
> Begge steder, du pt. frekventerer, sælger varer, der er over sidste
> salgsdato.
Spang
| |
Marianne (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 09-10-05 16:54 |
|
Husk endelig at det er ansjoser i olie, og ikke ansjoser i lage, der er tale
om (tror jeg da bestemt).
mvh
marianne
| |
Jens Bruun (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 09-10-05 17:05 |
|
"Marianne" <handelfjerndette@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:43493d01$0$182$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
> Husk endelig at det er ansjoser i olie, og ikke ansjoser i lage, der
> er tale om (tror jeg da bestemt).
Selvfølgelig er der tale om ansjoser i saltlage.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 9/25/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Peter Westh (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 09-10-05 17:33 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43493f93$0$78281$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> "Marianne" <handelfjerndette@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
> news:43493d01$0$182$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
>
>> Husk endelig at det er ansjoser i olie, og ikke ansjoser i lage, der
>> er tale om (tror jeg da bestemt).
>
> Selvfølgelig er der tale om ansjoser i saltlage.
Marianne tænker nok på forskellen mellem sydeuropæiske ansjoser, der er
saltede og ofte sælges i olie, og de traditionelle nordiske, der ligger i en
sød, krydret lage. Det er forhåbentlig nogle af førstnævnte type, du har fat
i.
/P
| |
Per Madsen (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 17:54 |
|
Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:
> Marianne tænker nok på forskellen mellem sydeuropæiske ansjoser, der er
> saltede og ofte sælges i olie, og de traditionelle nordiske, der ligger i en
> sød, krydret lage. Det er forhåbentlig nogle af førstnævnte type, du har fat
> i.
>
> /P
Der står at lagen er af vand, sukker, krydderier etc., så det må være
den rigtige jeg har fat i.
--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.dk
....music, news, mac etc. etc.
| |
Peter Westh (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 09-10-05 19:19 |
|
"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
news:1h46hrc.1szl8od1mqwlhkN%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> Der står at lagen er af vand, sukker, krydderier etc., så det må være
> den rigtige jeg har fat i.
Nej, det er så desværre de forkerte! De smager også godt, men i en mere
Dansk eller Svensk sammenhæng. Janssons fristelse, f.eks. eller som krydderi
i leverpostej. De vil give en højest mærkværdig smag i luderspaghetti (som
navnet på din opskrift betyder).
/P
| |
Per Madsen (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Per Madsen |
Dato : 09-10-05 20:05 |
|
Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:
> Nej, det er så desværre de forkerte! De smager også godt, men i en mere
> Dansk eller Svensk sammenhæng. Janssons fristelse, f.eks. eller som krydderi
> i leverpostej. De vil give en højest mærkværdig smag i luderspaghetti (som
> navnet på din opskrift betyder).
>
> /P
Jamen, det forklarer jo den kummerlige smag i munden jeg sidder tilbage
med :-/....Fy for pyffer!...Nå...jeg prøver dem i olie næste gang...og
så skal jeg nok huske at nærlæse jeres indlæg næste gang.
--
Mhv. Per Madsen
Blog: http://www.madsenblog.dk
....music, news, mac etc. etc.
| |
Peter Westh (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 09-10-05 20:42 |
|
"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
news:1h46nr5.qvgxq11pcfte5N%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> Jamen, det forklarer jo den kummerlige smag i munden jeg sidder tilbage
> med :-/....Fy for pyffer!...Nå...jeg prøver dem i olie næste gang...og
> så skal jeg nok huske at nærlæse jeres indlæg næste gang.
De "rigtige" ansjoser sælges ofte som "Sardeller" eller "Sardelfileter".
/P
| |
Herluf Holdt, 3140 (09-10-2005)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 09-10-05 17:46 |
|
Per Madsen skrev:
> Jeg fandt en opskrift på nettet, og ser til min store rædsel
> at der skal ansjoser i.
Ærgerligt nok kan jeg ikke kan finde *"angst for ansjoser"*
på denne liste over fobier:
<
http://www.phobialist.com/reverse.html
>
Selv lider jeg af "angst for billeder af græshopper og biller i
kogebøger". - Jeg kan heller ikke finde navnet på min fobi.
--
'rluf :·)
- stor elsker af kål;
grønlangkål, rosenkål, hvidkål, blomkål,
brunkål, surkål, "blomkål Romanesco", broccoli, ...
| |
|
|