"Gitte Sørensen" <news@gydda.invalid> skrev i en meddelelse
news:m371l1db0hl48e06m131b3taj552n6fom3@4ax.com...
> Fri, 7 Oct 2005 09:06:36 +0200, skrev "Niels" <nejtak@goaway.com> i
>
> Chilierne befries for stilke og prikkes med en gaffel, så væske bedre
> kan trænge ind.
> Vineddike, vand, sukker og salt koger op med chilierne og de hele
> skrællede skalotteløg.
> Væsken hældes fra og gives et opkog.
> Tag gryden af blusset og tilsæt Atamon.
> Chilierne og løgene lægges lagvis i glas, væsken hældes over og
> glasset lukkes.
> Trækker ca. 4 uger.
> Gitte Sørensen
>
>
Jeg gad vidst, hvilken slags chili I skriver om.
Kan stærke chili - eksempelvis Serrano - syltet på denne måde spises lige
"fra glasset" uden mundhule og svælg og tarmkanal bliver brændt af?
I så fald er det noget for mig. Jeg har i år haft en usædvanlig stor høst
af
Serrano. I stedet for ar smide størstedelen af dem ud
prøvede jeg at komme af med nogle pæne vareprøver i den stedlige Kvickly,
som har en velassorteret grøntafdeling. Men nej, da jeg ikke
var momsregistreret, måtte de ikke købe af mig! Imidlertid studerede jeg
deres priser på uidentificeret chili emballeret i 5-6 styks pakninger.
De kostede 100 kr pr kilo. Overfor ligger en iranerbutik og den fik mit
besøg. Fik en pæn vareprøve og de spurgte om kiloprisen. Sammenlignet med
Kvickly's pris slyngede jeg ud: 30 kr. Det ville de spekulere over. De fik
et par gode håndfulde, og når de havde prøvet, om de kunne sælge dem,
kunne de ringe efter flere. Jeg hørte aldrig fra ham. Han kunne da i
det
mindste have prøvet at prutte prisen, for så havde jeg slået til!
Der er næsten ikke plads til de sidst høstede i fryserne, for der ligger
i
forvejen en kasse med 4-5 kilo fra en gang i sommers - plus rester fra
sidste år.
Jeg har brug for alle de gode råd, jeg kan få!
Aksel
----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 166 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her:
www.spamfighter.dk