Villy Erichsen skrev:
Herluf Holdt, 3140 wrote:
>> Er hvidkålsbudding virkelig en sønderjysk ret?
> Det er skam en sønderjysk ret.
> Snittet, kogt hvidkål og frikadellefars kommes lagvis en smurt
> buddingform - med tap og låg. (kan købes hos isenkræmmere i
> det sønderjyske).
> Start og slut med hvidkål - skal koges i vandbad en times tid.
> Sørg for at formen er fyldt godt ud - så er det nemmest at
> vende indholdet ud på et serveringsfad.
> Væsken hældes fra og spædes med mælk, jævnes og smages til
> med salt, peber og lidt revet muskatnød.
> Serveres med kogte kartofler og ikke andet.
> Det er den originale opskrift fra min familie i Tinglev, Rens og
> Kliplev.
> De ovnbagte versioner man kan Google sig frem til smager da
> udmærket - men slet ikke som den originale.
> Opskriften er her:
http://www.dr.dk/p3/jul/egnsret-22.asp
> Dog er her snydt med formen . men det går vel an i mangel
> af bedre.
*Tak til dig og alle jer andre* for alle svarene.
Jeg har kigget i "Carla Meyer" og i "Dansk Husmoder Leksikon",
og opskrifterne på "Hvidkaalsgratin" ligner meget den sønderjyske.
Også her er der valgfrihed mellem "vandbadsmetoden" og den
"ovnbagte". (Det var den "ovnbagte" jeg fik i går).
Men "Gammeldags hvidkål" fra den "synnejyske jemmesie"
kender jeg. Det er ikke allerværst. :·)
--
'rluf :·)