Du skal først og fremmest være sikker på, at det er en rigtig Smørfisk.
Der er desværre mange misforståelser omkring dette navn.
I 99% af tilfældene drejer det sig om Escolar, på tysk buttermacrel, deraf
hentydningen til smørfisk.
Der burde være en vejledning på pakken, hvordan den skal håndteres, altså du
skal stege eller grille fisken og smide stegefedtet væk, ellers ender du på
toilettet resten dagen med diarre. Escolars fedt fungerer på samme måde som
amerikansk olie.
Desuden skal du være opmærksom, at tå den op i køleskabet, ellers dannes der
histamin i fisken og det er mere end ubehageligt, idet det giver først en
brændende smag i munden (der kan dog gå op til 1 time før du mærker noget)
derefter får du rødmen og allergiske reaktionen. Jeg skal dog understrege,
at det kun er en risiko vi her taler om.
Såfremt du ikke føler du vejledt nok på pakken og såfremt du ikke kan se om
der er tale om smørfisk med latinsk betegnelse: Stromateidae. Escolar hedder
på latin:Lepidocybium flavobrunneum, vil jeg bede dig om at kontakte mig
mandag på 57682051 eller skive her, hvor du har købt det og hvem, som har
pakket eller produceret det.
Jeg har endnu aldrig haft den fornøjelse, at smage på fisken, men jeg har
kun hørt positvit om smagen, så desværre kan jeg ikke hjælpe dig med en
opskrift, og det var jo egentlig det dit spørgsmål gik ud på.
Hilsen Henrik
"Eva" <eva__pedersen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4323ffe6$0$73064$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej
>
> Er der nogen her, der ligger inde med en god opskrift på smørfisk?
>
> Mhv
> Eva
>
>
|