|
| rød ris (mangler råd til tilberedning) Fra : Søren (7400) |
Dato : 22-08-05 19:53 |
|
Netto har for nylig haft "Røde ris" fra Frankrig.
Men uden vejledning i kogning. Jeg har fundet på nettet at de skulle
koges i rigeligt vand i ½ time, og stå og trække ½ time bagefter.
Andet sted stod der 1 dl. ris til 1 dl vand.
Nu har jeg prøvet begge dele, og risene er hårde som... ja ukogte ris.
What to do?
| |
Peter Westh (22-08-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 22-08-05 20:05 |
|
"Søren (7400)" <news@wem.dk> skrev i en meddelelse
news:rk7kg19lt5jv0fed4f36njii6qdmqaeeab@4ax.com...
> Netto har for nylig haft "Røde ris" fra Frankrig.
>
> Men uden vejledning i kogning. Jeg har fundet på nettet at de skulle
> koges i rigeligt vand i ½ time, og stå og trække ½ time bagefter.
> Andet sted stod der 1 dl. ris til 1 dl vand.
>
> Nu har jeg prøvet begge dele, og risene er hårde som... ja ukogte ris.
>
> What to do?
Jeg vaar også i Netto. Jeg kogte dem som brune ris, dvs. i ca. dobbelt vand
til de var møre - jeg tog ikke tid, men skønner at det tog ca. tre kvarter.
/P
| |
Søren (7400) (26-08-2005)
| Kommentar Fra : Søren (7400) |
Dato : 26-08-05 19:50 |
|
>Jeg vaar også i Netto. Jeg kogte dem som brune ris, dvs. i ca. dobbelt vand
>til de var møre - jeg tog ikke tid, men skønner at det tog ca. tre kvarter.
Hmm de er godt nok tørstige, men 2. gang er de goe... (vil nu sige
nærmere 3 dobbelt vand (kan altid hælde fra)
45 min. god tid. Hæld vandet fra, lad dem hvile i 10 minutte (så det
sidste vand fordamper) - GO´E
| |
Klaus Alexander Seis~ (26-08-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 26-08-05 20:21 |
|
Søren (7400) skrev:
> 45 min. god tid. Hæld vandet fra, lad dem hvile i 10 minutte
> (så det sidste vand fordamper) - GO´E
/me synes at Carmargue-ris er lisså kedelige som brune ris.
Basmati- eller jasminris til mig, tak.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://seistrup.dk/
| |
Peter Westh (26-08-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 26-08-05 20:34 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:slrndguqtc.gks.klaus@main.szn.dk...
> /me synes at Carmargue-ris er lisså kedelige som brune ris.
Jeg bryder mig heller ikke særlig om nogen af delene, hvis de serveres som
de er som tilbehør. Men de kan være gode i risdeller eller som salat, og
Caemargue-risenes farve er da flot, f.eks. draperet med hakkede krydderurter
og smuldret fetaost.
/P
| |
Klaus Alexander Seis~ (26-08-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 26-08-05 21:15 |
|
Peter Westh skrev:
> Caemargue-risenes farve er da flot, f.eks. draperet med hakkede
> krydderurter og smuldret fetaost.
Enig, men...
Så vil jeg hellere satse på en god ris, og få farven andetsteds fra.
--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Søren.K (7400 Hernin~ (12-01-2006)
| Kommentar Fra : Søren.K (7400 Hernin~ |
Dato : 12-01-06 21:37 |
|
Fandt det selv (i netto selvfølgelig, på en ny pose):
Koges i 40 minutter, hvile i 20 minutter
Går ud fra de skal tilberedes ca. som: 1/3 ris til 2/3 vand: 1 dl. ris
- 2 dl. vand
>Netto har for nylig haft "Røde ris" fra Frankrig.
>
>Men uden vejledning i kogning. Jeg har fundet på nettet at de skulle
>koges i rigeligt vand i ½ time, og stå og trække ½ time bagefter.
>Andet sted stod der 1 dl. ris til 1 dl vand.
| |
|
|