"Ditte" <dittehansen@---tamuin.dk> skrev i en meddelelse
news:4308a2de$0$18640$14726298@news.sunsite.dk...
> Hvad er jeres bedste og afprøvede opskrift?
Flg. er MEGET afprøvet, laves næsten hver aften før en skoledag.
> Må gerne være så sund som brød nu kan blive.
Derfor små portioner så man slipper for olien, men de er kun gode ca. een
dag:
4 dl lunken vand (evt udskift een dl. med yoghurt eller kærnemælk)
½ pakke gær udrøres i væsken
1 spsk. sukker
1-1½ dl. durummel (den grove kornede) evt. ½-delen groft majsmel eller
sesamkerner
røres sammen,
2-3 dl. mel
4-5 tsk. salt
røres sammen tilføj mel til det passer (nogle synes dejen skal være for
"våd" så man kan komme mel i når den er efterhævet, det synes jeg er for
tidskrævende, spørg ikke hvorfor, men dejen "suger" melen til sig meget
langsommere - sådan føles det )
hæve min. 2 timer, gerne flere, jeg laver som regel dej inden aftensmad og
laver så bollerne så de er færdige ved 22-tiden.
efter hævning laves en tyk flute, gøres våd og drysses med durum, majs,
sesam eller....
skæres i trekanter med en skarp kniv (12-14 stk.), placeres på
bagepapirplade.
tænd ovnen på 250 gr (ja, det ER rigtigt) helst med undervarme og varmluft
hvis muligt, bollerne bages i maks 10 min.. men begynd at kig til dem efter
6-7 min..
Lækker sprød skorpe, og sønnerne står i kø kl. 22 for at få en natmad.
--
venligst
Ralph
|