|
| Bær ug frugtbuske. Fra : Kaj |
Dato : 14-08-05 14:07 |
|
Hej!
Vi overvejer at plante et mirabelletræ i haven. Det skal være en mirabelle
med gode (gerne store ) frugter. Farven er underordnet. Jeg husker fra min
barndom nogle store rødgule frugter, som var himmelske at spise, men de
revnede ofte, og var derfor ikke så pæne. De skal først og fremmest bruges
til at gå og spise af. Er der et godt bud på sort?
Hvor gammel skal træet være før det begynder at bære?
Der findes nogle hindbær, som ikke angribes af "orm". Hvordan er de med
hensyn til smag og ydelse.
MVH
Kaj
| |
Preben Riis Sørensen (14-08-2005)
| Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen |
Dato : 14-08-05 15:29 |
|
"Kaj" <kasenxfejl@yahoo.dk> skrev i
> Jeg husker fra min
> barndom nogle store rødgule frugter, som var himmelske at spise, men de
> revnede ofte, og var derfor ikke så pæne. De skal først og fremmest bruges
> til at gå og spise af. Er der et godt bud på sort?
Mine revner ikke, og skal spises inden de bliver helt røde, og så når
fuglene heller ikke at få altfor mange gode ideer. Kender ikke sortsnavnet.
> Der findes nogle hindbær, som ikke angribes af "orm". Hvordan er de med
> hensyn til smag og ydelse.
Det er efterårshindbær. De er vandede i smagen som spisebær, men
overraskende nok er de gode nok til saft og marmelade. Det er det samme med
tornfrie Brombær.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk
| |
Ebbe Hansen (14-08-2005)
| Kommentar Fra : Ebbe Hansen |
Dato : 14-08-05 16:21 |
|
On Sun, 14 Aug 2005 16:28:50 +0200, "Preben Riis Sørensen"
<preben@esenet.dk> wrote:
>
>Det er efterårshindbær. De er vandede i smagen som spisebær, men
>overraskende nok er de gode nok til saft og marmelade. Det er det samme med
>tornfrie Brombær.
Taybær får heller ikke orm, smager godt, og er dobbelt så store
mvhn Ebbe
| |
Kaj (14-08-2005)
| Kommentar Fra : Kaj |
Dato : 14-08-05 22:22 |
|
Ebbe Hansen <ebbeh@mail1.stofanet.invalid> skrev i en
nyhedsmeddelelse:o7ouf1pvgfssf6n136r8eck94jkqtnnd5e@4ax.com...
> On Sun, 14 Aug 2005 16:28:50 +0200, "Preben Riis Sørensen"
> <preben@esenet.dk> wrote:
>
> >
> >Det er efterårshindbær. De er vandede i smagen som spisebær, men
> >overraskende nok er de gode nok til saft og marmelade. Det er det samme
med
> >tornfrie Brombær.
>
> Taybær får heller ikke orm, smager godt, og er dobbelt så store
> mvhn Ebbe
Det lyder fint. Hvornår modner de? Sent modnende bær er ikke altid sagen her
i det nordjyske.
MVH
Kaj
| |
Ebbe Hansen (15-08-2005)
| Kommentar Fra : Ebbe Hansen |
Dato : 15-08-05 08:48 |
|
On Sun, 14 Aug 2005 23:22:03 +0200, "Kaj" <kasenxfejl@yahoo.dk>
wrote:
>
>>
>> Taybær får heller ikke orm, smager godt, og er dobbelt så store
>> mvhn Ebbe
>
>Det lyder fint. Hvornår modner de? Sent modnende bær er ikke altid sagen her
>i det nordjyske.
>MVH
>Kaj
>
For 14 dage siden her i Aalborg (Nr. Tranders)
mvh Ebbe
| |
Erik Ginnerskov (14-08-2005)
| Kommentar Fra : Erik Ginnerskov |
Dato : 14-08-05 23:00 |
|
Preben Riis Sørensen wrote:
> Det er efterårshindbær. De er vandede i smagen som spisebær, men
> overraskende nok er de gode nok til saft og marmelade. Det er det
> samme med tornfrie Brombær.
Mine tornefri brombær smager da ikke vandede, direkte fra buskene i munden.
Det må være forskellige sorter.
--
Med venlig hilsen
Erik Ginnerskov
http://hjemmesideskolen.dk - http://ginnerskov.dk
http://html-faq.dk/
| |
Ukendt (14-08-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 14-08-05 23:16 |
|
Den 14/08-2005 klokken 16:28, skrev
"Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk>
i <42ff5523$0$23712$edfadb0f@dread14.news.tele.dk>:
> Det er efterårshindbær. De er vandede i smagen som spisebær, men
> overraskende nok er de gode nok til saft og marmelade. Det er det samme
> med tornfrie Brombær.
Synes, at mine Autum Bliss smager lige så godt som de almindelige hindbær.
Kan ikke lige huske, hvilken sort de 'almindelige' er.
Med venlig hilsen,
Kjeld
| |
Preben Riis Sørensen (15-08-2005)
| Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen |
Dato : 15-08-05 00:25 |
|
<Kjeld Nielsen kjeldn (snabela) ddf (punktum) dk> skrev
> Synes, at mine Autum Bliss smager lige så godt som de almindelige hindbær.
De mangler lidt i friskhed(syre) og sødme. Men som sagt er de udmærkede i
marmelade og saft.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk
| |
|
|