|
| Tomater i ovn/sølvpapir ? Fra : Niels |
Dato : 03-06-01 21:47 |
|
Hej, jeg har gået og forsøgt mig frem til noget som jeg synes er godt
tilbehør.
Man skærer toppen af en tomat, og presser noget af kernerne og saften om dem
ud.
I det tomrum der så bliver, spækker man med frisk hvidløg, og ovenpå et drys
friskkværnet peber, lidt salt, og evt en syltet jalapheno og lægger låget på
tomaten igen.
Så pakker man tomaten i sølvpapir, og lægger den i ovnen sammen med
bagekartofler, hasselback kartofler eller lign.
Desværre holder sølvpapiret ikke tæt, så der løber tomatsaft ud på pladen og
brænder fast.
Hvad gør man for at undgå det?
Og så var der en der sagde, uha ha da da, Sølvpapir det er ikke særligt
sundt.
Hvad siger i ?
--
Med venlig hilsen
Niels E. Jensen
Niels.Jensen@Cool.dk
| |
Bettina Madsen (05-06-2001)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 05-06-01 18:12 |
|
> Så pakker man tomaten i sølvpapir, og lægger den i ovnen sammen med
> bagekartofler, hasselback kartofler eller lign.
>
> Desværre holder sølvpapiret ikke tæt, så der løber tomatsaft ud på pladen
og
> brænder fast.
Hej Niels
Jeg ville nok ikke pakke tomaterne ind i noget, min erfaring er at de bliver
bedre når de bages uden papir, da vandet så kan fordampe, og smagen
opkoncentreres. Hvis der stadig er noget tomatsaft der løber ud, kan du
stille dem på noget bagepapir, smøre med lidt olie eller bruge en oliespray
(Babette oliespray, den er super god, og gør rengøringen bagefter meget let)
mvh. Bettina
| |
Emil (07-06-2001)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 07-06-01 19:38 |
|
On Tue, 5 Jun 2001, Bettina Madsen wrote:
>(Babette oliespray, den er super god, og gør rengøringen bagefter meget let)
Lyder interessant. En ekspedient har fortalt mig, at mange
billige olieforstøvere kommer retur, eller bliver smidt ud/hen i
skammekrogen, fordi de ikke virker efter hensigten og/eller fordi
de sviner unødigt meget (olie uden på beholderen = håndvask efter
hver brug).
Det er ikke for at være for fedtet, men hvad koster denne
oliedims, og hvem forhandler den?
Det vil være interessant med oplysninger fra andre som har *gode*
erfaringer med deres oliespray (mærke? pris?).
m.v.h. Emil
| |
Peter Westh (05-06-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 05-06-01 18:13 |
|
"Niels" <Niels.Jensen@Cool.dk> skrev i en meddelelse
news:9fgu0o$2h4h$2@news.cybercity.dk...
> Desværre holder sølvpapiret ikke tæt, så der løber tomatsaft ud på pladen
og
> brænder fast.
>
> Hvad gør man for at undgå det?
Hvad med at bage dem i cocotte?
> Og så var der en der sagde, uha ha da da, Sølvpapir det er ikke særligt
> sundt.
>
> Hvad siger i ?
Jeg er personligt ligeglad, så længe jeg ikek kan smage sølvpapiret.
MVH
Peter
| |
Bettina Madsen (06-06-2001)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 06-06-01 20:46 |
|
> Hvad med at bage dem i cocotte?
>
Hvad er cocotte?
Bettina
| |
Neta & Peter (07-06-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 07-06-01 07:25 |
|
"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en meddelelse
news:9fm194$sps$1@news.inet.tele.dk...
>
> > Hvad med at bage dem i cocotte?
> >
> Hvad er cocotte?
Små en-personers ildfaste skåle. (vel, nu ser jeg i min franske ordbog, at
cocotte bare betyder "gryde" - men jeg mener da, at cocotte er den
almindelige betegnelse for sådan nogle)
Men jeg kan iøvrigt tilsutte mig dit forslag, at bage tomaterne uden at
pakke dem ind. Langtidsbagte tomater - fire-fem timer ved 125 - er rigtig
godt.
MVH
Peter
| |
Gitte Sørensen (07-06-2001)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 07-06-01 19:05 |
|
Thu, 7 Jun 2001 08:25:13 +0200, skrev "Neta & Peter"
<pwesth@hum.ku.dk> :
>> Hvad er cocotte?
>
>Små en-personers ildfaste skåle. (vel, nu ser jeg i min franske ordbog, at
>cocotte bare betyder "gryde" - men jeg mener da, at cocotte er den
>almindelige betegnelse for sådan nogle)
Jeg har set, at isenkræmmern nogle gange kalder dem for "ramekiner" i
deres brochurer !!
--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens
| |
Jesper Haaber Gyllin~ (08-06-2001)
| Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~ |
Dato : 08-06-01 23:33 |
|
Neta & Peter <pwesth@hum.ku.dk> wrote:
> "Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en meddelelse
> news:9fm194$sps$1@news.inet.tele.dk...
> >
> > > Hvad med at bage dem i cocotte?
> > >
> > Hvad er cocotte?
>
> Små en-personers ildfaste skåle. (vel, nu ser jeg i min franske ordbog, at
> cocotte bare betyder "gryde" - men jeg mener da, at cocotte er den
> almindelige betegnelse for sådan nogle)
>
> Men jeg kan iøvrigt tilsutte mig dit forslag, at bage tomaterne uden at
> pakke dem ind. Langtidsbagte tomater - fire-fem timer ved 125 - er rigtig
> godt.
Jeg har sådan en slip-let-fætter til at lave muffins i (6 stk), som jeg
købte i Netto. Den må kan være ideel til tomat projektet ??!
--
Cordiali saluti Jesper
"Ingen er både ærlig og fjendeløs" - Carl Erik Soya
mailto:jesper@gylling.net
http://www.gylling.net/
| |
Helle :\)\) (10-06-2001)
| Kommentar Fra : Helle :\)\) |
Dato : 10-06-01 17:46 |
|
> Men jeg kan iøvrigt tilsutte mig dit forslag, at bage tomaterne uden at
> pakke dem ind. Langtidsbagte tomater - fire-fem timer ved 125 - er rigtig
> godt.
>
> MVH
> Peter
>
Bliver de ikke lidt tørre af så lang tid ?
mvh
Helle :)
| |
Neta & Peter (10-06-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 10-06-01 17:56 |
|
"Helle :))" <helleh_@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:LrNU6.2981$rs4.528735@news010.worldonline.dk...
Langtidsbagte tomater - fire-fem timer ved 125 - er rigtig
> > godt.
> Bliver de ikke lidt tørre af så lang tid ?
De tørrer en del ind, og deres smag opkoncentreres tilsvarende, ligesom
soltørrede tomater. Der er dog rigeligt med vædske i tomater, så "tørre"
synes jeg ikke de bliver.
MVH
Peter
| |
|
|