|
| Diabetiker-marcipan ? ? Fra : Erling Hansen |
Dato : 25-07-05 15:02 |
|
Er der nogen mulighed for at fremstille en kunstig sødet marcipan, som
er knapt så giftig for en diabetiker?
Mvh
Erling
| |
Klaus Alexander Seis~ (25-07-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 25-07-05 17:01 |
|
Erling Hansen skrev:
> Er der nogen mulighed for at fremstille en kunstig sødet marcipan,
> som er knapt så giftig for en diabetiker?
Ja, man kan snildt anvende fx Atwel eller Perfect Fit i stedet for
sukker.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Peter Westh (25-07-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 25-07-05 17:19 |
|
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1h09j45.11eg94y1rl93lsN%email@domain.com...
> Er der nogen mulighed for at fremstille en kunstig sødet marcipan, som
> er knapt så giftig for en diabetiker?
I princippet burde du kunne koge en art fondant af Atwell eller Perfect fit,
og så ælte malede mandler i den.
Men marcipan af god kvalitet, altså med et højt indhold af mandler såsom
Summerbird el. lign, er nu altså ikke noget større problem for diabetikere,
så længe indtaget ikke er abnormt højt. Man kan altid trøste sig med, at
fedtstoffet er af den sunde slags...
MVH
Peter
- diabetiker på 13. år
| |
JytteJ (25-07-2005)
| Kommentar Fra : JytteJ |
Dato : 25-07-05 21:05 |
|
"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:42e510ed$0$7445$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> news:1h09j45.11eg94y1rl93lsN%email@domain.com...
>> Er der nogen mulighed for at fremstille en kunstig sødet marcipan, som
>> er knapt så giftig for en diabetiker?
>
> I princippet burde du kunne koge en art fondant af Atwell eller Perfect
> fit, og så ælte malede mandler i den.
>
> Men marcipan af god kvalitet, altså med et højt indhold af mandler såsom
> Summerbird el. lign, er nu altså ikke noget større problem for
> diabetikere,
Ups, mener du det ? Det der er karakteristisk for marzipan til forskel fra
mandler er jo nettop sukker indholdet.
Ved du hvor meget sukker der er i Summerbirds ?
VH.
JytteJ
diabetiker på 49. år
> så længe indtaget ikke er abnormt højt. Man kan altid trøste sig med, at
> fedtstoffet er af den sunde slags...
>
> MVH
>
> Peter
> - diabetiker på 13. år
>
| |
Rene' Hjorth (25-07-2005)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 25-07-05 21:44 |
|
[JytteJ | Mon, 25 Jul 2005 22:04:40 +0200]
>Ved du hvor meget sukker der er i Summerbirds ?
Mindre end 25%
(75% mandler, lidt vand og resten er sukker)
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
Pernille Lauridsen (26-07-2005)
| Kommentar Fra : Pernille Lauridsen |
Dato : 26-07-05 17:16 |
|
>
> Ups, mener du det ? Det der er karakteristisk for marzipan til forskel fra
> mandler er jo nettop sukker indholdet.
> Ved du hvor meget sukker der er i Summerbirds ?
>
> VH.
> JytteJ
> diabetiker på 49. år
Der er sket meget bare alene inden for de snart 25 år (Holder jubilæum d 18
sep) jeg har haft sukkersyge.
I 1980 var det kun et meget lille stykke mørkt chokolade, man måtte unde
sig. I dag hedder det "Alt med måde" (Jeg går til kontrol på Steno) Man skal
bare kompensere med motion eller insulin.
Til jul spiser jeg enten Summerbirds eller Odense Råmarcipan.
VH Pernille
| |
Erling Hansen (25-07-2005)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 25-07-05 23:12 |
|
Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:
> "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> news:1h09j45.11eg94y1rl93lsN%email@domain.com...
> > Er der nogen mulighed for at fremstille en kunstig sødet marcipan, som
> > er knapt så giftig for en diabetiker?
>
> I princippet burde du kunne koge en art fondant af Atwell eller Perfect fit,
> og så ælte malede mandler i den.
>
> Men marcipan af god kvalitet, altså med et højt indhold af mandler såsom
> Summerbird el. lign, er nu altså ikke noget større problem for diabetikere,
> så længe indtaget ikke er abnormt højt. Man kan altid trøste sig med, at
> fedtstoffet er af den sunde slags...
>
> MVH
>
> Peter
> - diabetiker på 13. år
Tak for gode råd. Som nyudnævnt diabetiker er der mange spørgsmål.
Mvh
Erling
| |
Peter Westh (26-07-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 26-07-05 00:18 |
|
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1h09qes.1xxpkjesg8mxsN%email@domain.com...
> Tak for gode råd. Som nyudnævnt diabetiker er der mange spørgsmål.
> Mvh
> Erling
Nu har diabetikere jo forskellige problemer og måder at håndtere dem på, og
selvfølgelig skal man ikke spise marcipan hovedløst - kulhydraterne skal
regnes med på lige fod med andre kulhydratkilder som brød, frugt etc. Men
med kun omkr 25% sukker som René skriver, og masser af sunde fedtstoffer, er
marcipan i hvert fald nemmere at indkorporere i en sund diabeteskost end
mange andre typer slik og kager, der ofte er proppet med både sukker og
mættet fedt.
De første år som diabetiker kokkererede jeg meget med kunstige sødestoffer,
men efterhånden har jeg stort set opgivet det; det smager aldrig rigtig godt
nok til at være umagen værd, og det havde ikke nogen konstaterbar, positiv
effekt på min blodsukkerregulation. Det eneste sted jeg stadig bruger
sødestoffer er når jeg drikker sodavand.
Sådan har det været for mig, men det afspejler jo nok primært min egen
situation: Jeg er type 1 behandlet med hurtigtvirkende insulin der kan
justeres ved hvert måltid, jeg er nogenlunde fysisk aktiv, jeg er ikke
overvægtig etc. etc. Andre kan have andre løsninger, der passer bedre for
dem.
MVH
Peter
| |
Pernille Lauridsen (26-07-2005)
| Kommentar Fra : Pernille Lauridsen |
Dato : 26-07-05 17:18 |
|
>
> Nu har diabetikere jo forskellige problemer og måder at håndtere dem på,
> og selvfølgelig skal man ikke spise marcipan hovedløst - kulhydraterne
> skal regnes med på lige fod med andre kulhydratkilder som brød, frugt etc.
> Men med kun omkr 25% sukker som René skriver, og masser af sunde
> fedtstoffer, er marcipan i hvert fald nemmere at indkorporere i en sund
> diabeteskost end mange andre typer slik og kager, der ofte er proppet med
> både sukker og mættet fedt.
>
> De første år som diabetiker kokkererede jeg meget med kunstige
> sødestoffer, men efterhånden har jeg stort set opgivet det; det smager
> aldrig rigtig godt nok til at være umagen værd, og det havde ikke nogen
> konstaterbar, positiv effekt på min blodsukkerregulation. Det eneste sted
> jeg stadig bruger sødestoffer er når jeg drikker sodavand.
>
> Sådan har det været for mig, men det afspejler jo nok primært min egen
> situation: Jeg er type 1 behandlet med hurtigtvirkende insulin der kan
> justeres ved hvert måltid, jeg er nogenlunde fysisk aktiv, jeg er ikke
> overvægtig etc. etc. Andre kan have andre løsninger, der passer bedre for
> dem.
>
> MVH
>
> Peter
>
110 % enig i ovenstående.
VH Pernille
| |
|
|