Dooz skrev:
> Håbede på en masse kreative menuforslag, er selv ramt af > ammehjerne og
> aldeles ideforladt !
Lidt inspiration
http://www.vinforsyning.dk/ostjysk.html
Eller fx lav grill spyd (eller i ovn) med store dybfrosne asiatiske rejer
mixet med hvad som helst af grønsager på spyd med 2 slags krydder krem og
grillet brød fra en fremmedbutik og koldt hvidvin til (New Zeelandsk vin fra
Netto).
Hovedret kan være næsten-kogt havørred (rødfisk e.l), der næsten koges i en
lage med persille, timian, 5 - 6 laurbærblade, 3 - 4 skalotteløg, hele peber
og salt (pænt meget salt, hvis ferskvandsfisk) og hvidvin (Sylvaner eller
anden Alsace vin fra Netto egner sig fint).
Fisken kommes i, når ovenstående (smag det selv til med fx vineddike) er 90
grader varmt, det må ikke koge. Når det har stået i 20 minutter uden at koge
tages det af og serveres, når temp. er passende. Skind og ben tages af
inden, så det er regulære kødstykker dækket på fad med citron, dild,
radiser, osv.
Så kan du lave en hollandaise sovs til fra bunden (eller tune en færdig
lidt), det er lidt besværlig, men smager sammen med fx. aspargeskartofler
fantastisk.
Sluttelig kan du tage isdessert fra en af ovenstående opskrifter i linket.
Der er en med kommen, men den kan laves efter grundopskriften med hvad som
helst. Hjemmelavet is med blandede skovbær fra Brugsen eller Netto med
vanille og sukker, kørt op i blender og fx frosset dagen(e) før i
plastikkræmmehus og serveret med melonstykker og en lys sherry eller portvin
til.
Den glemmer de ikke med det første.
JAF