|
| myntegelé - mint jelly. Fra : Kirsten Marker |
Dato : 09-07-05 21:06 |
|
Min mynte (krusemynte i haven)- er klar til at blive høstet nu-
men mangler en original opskrift på mint jelly, som vi normalt køber i glas.
Tørsleffs - Den grønne syltebog, har en opskrift - men kommer ikke på højde
med den importerede mint jelly.
Er der en eller anden, der kan hjælpe mig med en opskrift herpå????
mvh/Kirsten
| |
Gitte og Claus (10-07-2005)
| Kommentar Fra : Gitte og Claus |
Dato : 10-07-05 18:08 |
|
rker" <kmarker@test.dk> wrote in message
news:42d02e26$0$175$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Min mynte (krusemynte i haven)- er klar til at blive høstet nu-
> men mangler en original opskrift på mint jelly, som vi normalt køber i
> glas.
> Tørsleffs - Den grønne syltebog, har en opskrift - men kommer ikke på
> højde
> med den importerede mint jelly.
> Er der en eller anden, der kan hjælpe mig med en opskrift herpå????
>
> mvh/Kirsten
>
>
personligt laver jeg den på slump af følgende dele
men ca
3 kg æbler
½ delen af de mynteblade du har
koges godt igennem og laves til æble/mynte saft hænger i en saft pose i 12
timer eller til det ikke drypper mere, saften koges op med massere af sukker
(1,5 kg) til den er godt tyk, herefter kommer de rastende mynteblade der er
finthakket i sammen med lidt grøn fave og det røres godt ud.
hvis geleen ikke stivner koges den op med geleringpulver og hældes på glas
der lige er skyllet i atamon
| |
Kirsten Marker (10-07-2005)
| Kommentar Fra : Kirsten Marker |
Dato : 10-07-05 18:59 |
|
"Gitte og Claus" <sdfg@h.dk> skrev i en meddelelse
news:nBcAe.265$G04.29@news.get2net.dk...
> rker" <kmarker@test.dk> wrote in message
> news:42d02e26$0$175$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Min mynte (krusemynte i haven)- er klar til at blive høstet nu-
> > men mangler en original opskrift på mint jelly, som vi normalt køber i
> > glas.
> > Tørsleffs - Den grønne syltebog, har en opskrift - men kommer ikke på
> > højde
> > med den importerede mint jelly.
> > Er der en eller anden, der kan hjælpe mig med en opskrift herpå????
> >
> > mvh/Kirsten
> >
> >
>
> personligt laver jeg den på slump af følgende dele
>
> men ca
> 3 kg æbler
> ½ delen af de mynteblade du har
> koges godt igennem og laves til æble/mynte saft hænger i en saft pose i 12
> timer eller til det ikke drypper mere, saften koges op med massere af
sukker
> (1,5 kg) til den er godt tyk, herefter kommer de rastende mynteblade der
er
> finthakket i sammen med lidt grøn fave og det røres godt ud.
>
> hvis geleen ikke stivner koges den op med geleringpulver og hældes på glas
> der lige er skyllet i atamon
>
>
| |
|
|