/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Holdbarhed af landskinke
Fra : JB


Dato : 04-07-05 09:09

Jeg har fået en andalusisk landskinke på 7 kg.
Den er pakket ind i en vævet bommuldspose.
Er der nogen der ved hvordan sådan en opbevares bedst og hvor lang
holdbarhed der kan regnes med?

Vil holdbarheden forkortes, hvis det tage hul på den?

m.v.h.
Jens



 
 
Bo Warming (04-07-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 04-07-05 17:54

"JB" <jsb@medikon.dk> wrote in message
news:42c8eea3$0$749$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Jeg har fået en andalusisk landskinke på 7 kg.
> Den er pakket ind i en vævet bommuldspose.
> Er der nogen der ved hvordan sådan en opbevares bedst og hvor lang
> holdbarhed der kan regnes med?
>
> Vil holdbarheden forkortes, hvis det tage hul på den?

UENDELIG HOLDBAR, også når påbegyndt

Andalusien, Bayonne og Parma - og visse tyske bjergegne - fandt tidligt ud
af at vind og luftfugtighed gør tilpas udskårne skinker langtsomt indtørrede
så en fin bakterievækst dannes og giver særlig fin smag.

Hvis du tager den ud af posen og begynder, vil måske for meget tørring ske
så det bliver lidt hårdt - man aldrig sundhedsfarligt

- der er jo fyldt med ufarlige bakterier, så sygdomsbakterier kan aldrig få
en fod til jorden.

Indianernes tørrede bøffelkød ( pekka? pemma? )er også uendeligt holdbart -
hvis altså ikke du gemmer det i lejlighed hvor klannerbiller finder ind og
begynder at æde og lorte i det - det giver en smule grim bismag, især hvis
man får levende larver i munden, men også det er totalt ufarligt.












Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177502
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408532
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste