Faktisk havde jeg forsøgt mig hos videnskaben, men da det trak ud med et
svar, tænkte jeg at
"det har de nok slet ikke tid til", så jeg mistede, måske lidt for hurtigt,
tålmodigheden.
Jeg er ny i denne gruppe, og mit håb var at der sad et par "proffer" på
sidelinien der vidste noget om dette problem ,der nær var ved at få mig til
at gå over til ris.
Men nu endte alt lykkeligt, så jeg forsøger med dette råd.
De bedste hilsener
Flemming Svendsen, Korsør.
"Erna Andersen" <vedhegnet23@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:9f8q8t$bho$1@news.inet.tele.dk...
> Jeg er lidt forundret over at du ikke startede med at gå til den
> prof. videnskab, det er jo der IT er bedst.
> Jeg regnede med, at du havde været der, og havde nogen
> grundlæggende kundskaber.
> Min mor er lige så vel funderet videnskabeligt set som dem med
> fine titler, da hun er prof. landhusmor.
> --
> Hilsen Erna
>
> Vedhegnet23@mail.tele.dk
>
>
Http://Ernaelisabeth.pingside.dk
>
> "Flemming Svendsen" <flemclar@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:9f81v7$be5$1@news.inet.tele.dk...
> > Gode haveslidere.
> >
> > Hvis jeg skulle spise kartoffelmos, som mange her anbefaler,
> ville jeg jo
> > aldrig få ordentlige tyggemuskler, derfor gak jeg til
> videnskaben, og jeg
> > deler gerne ud af dens erfaring med rund hånd.
> >
> > Svaret lyder:
> >
> > Kære Flemming Svendsen
> >
> > Mange tak for dit spørgsmål. Jeg har forelagt det for en ekspert
> fra
> > Danmarks Jordbrugs Forskning. Svaret herfra lyder:
> >
> > Vedr. melede kartofler:
> > Den primære årsag til udkogning er et højt indhold af stivelse i
> > kartoflerne.
> >
> > Den første forudsætning for at undgå melede, udkogende kartofler
> er at
> > man
> > vælger en sort, der er kogefast. Sava, Folva, Ditta og Asparges
> er
> > eksempler
> > herpå. Derimod er Bintje og Asva mindre faste. En del af de
> tidlige
> > sorter
> > bliver også melede, hvis de får lov til at gro til sidst på
> sommeren.
> >
> > Med hensyn til gødning gælder at stærk underforsyning (og
> vandmangel)
> > kan få
> > planterne til at modne for tidligt og dermed ophobe stivelse i
> knoldene.
> > Derfor er det en god idé at give kartoflerne lidt gødning af en
> eller
> > anden
> > slags. Gødningsstoffet kalium (K) modvirker udkogning. Det
> findes i ret
> > store mængder i kompost og husdyrgødninger med halm, og
> desuden - i
> > varierende mængde - i kunstgødninger (NPK). Nogle steder kan det
> købes i
> > koncentreret form som kaliumsulfat.
> >
> > Med venlig hilsen
> > Jens Peter Mølgaard, Scientist, Ph.D.
> > Danish Institute of Agricultural Sciences
> > Research Centre Foulum
> > P.O. Box 50, DK-8830 Tjele
> > Tel. +45 8999 1840 Fax +45 8999 1839
> > e-mail: jensp.molgaard@agrsci.dk
> >
> > Med venlig hilsen
> > Mogens Vestergaard
> > Rådssekretær
> > ------------
> > De bedste ønsker om et godt høstår og om gode dejlige hvide
> faste runde
> > kartofler på alle i panelets tallerkener fra
> > Flemming Svendsen ved bæltestedet.
> > ------------------------
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
>