"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:42a1d159$0$67264$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> For en måneds tid siden købte jeg to stykker flanksteak hos en slagter,
> vacuumpakket i gennemsigtig plastic. Såvidt jeg husker var der angivet
> en holdbarhed på ca. 14 dage, og den første lille uges tid lå de i
> køleskabet, hvorefter jeg ville putte dem i fryseren.
> Ved den ene var der imidlertid luft i plasticen (hvad jeg faktisk også
> tror der var da jeg købte den, men da tænkte jeg bare ikke rigtig over
> det), og jeg kunne se at noget af kødet havde fået en sort/grønlig
> farve, så den smed jeg ud. Jeg overvejede godt nok om jeg skulle tage
> den med derind og brokke mig, men fik det ikke gjort.
Luft i en vakuumpose er et tegn på at du ikke skal stole på den holdbarhed
der er angivet.. Enten er det gået galt, eller også går det galt hvis du
forsøger at gemme kødet ved en temperatur hvor bakterier kan leve ( mange
forrådnelsesbakterier kan fint vokse ved køleskabstemperatur )
> Idag havde jeg så taget den anden op af fryseren og tøet den op i vand
> (altså stadig med plastic på), og den så frisk nok ud i kødet. Men føj
> den lugtede! Nærmest lidt prut-agtigt, for nu at sige det ligeud :-/
> Det så ikke ud til at der havde været luft i pakken på samme måde som
> den første - men ikke desto mindre havde den åbenbart taget skade af et
> eller andet.
Nu kender jeg ikke slagteren, og det gør du måske heller ikke?...
Vakuumpakningen kan have været et forsøg på at skjule noget
> Men hvad kan være årsagen til den fæle lugt? Og hvad ville i gøre? Tage
> til slagteren og klage, uden at tage det dårlige kød med? Eller gemme
> det og stadigvæk klage?
Forrådnelse ( bakterievækst ) formentlig pga. forkert opbevaringstemperatur
og dårlig hygiejne..
Jeg tror ikke du får ret meget ud af at klage, eftersom de færreste
mennesker gemmer fersk kød i en uge i køleskabet.. De fleste ville nok fryse
kødet hurtigst muligt hvis ikke det skal bruges med det samme..
Undtagelserne er saltede / syltede eller varmebehandlede ting ( f.eks har en
leverpostej været varmet så kraftigt op at de fleste bakterier er døde )..
> Eller bare glemme det og købe kød et andet sted næste gang?
Glem det, og lad være med at gemme fersk kød i køleskabet i en uge inden du
bestemmer dig for at fryse det..
>
> Det er muligt det er mig der er naiv når jeg tror at et stykke kød kan
> holde sig mindst halvdelen af den tid der står på pakken, bare den
> ligger i køleskabet - skulle den have været spist, eller smidt i
> fryseren med det samme?
Som alt andet fersk kød: 1-2 dage i køleskabet eller i fryseren med det
samme..
Slagteren kunne også være kommet til at lave en fejl på etiketten..
/peter