/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Humlebøvs
Fra : Steen Suder


Dato : 15-05-05 11:21

[Ej for de allermest sarte...]

I kender sikkert fænomenet med smagen af en bøvs efter et større indtag
af spegepølse af forskellig art, navnligt de mest krydrede.

Igår smagte jeg for første gang en øl fra Brooklyn Brewery, nærmere
bestemt deres IPA "East India Pale Ale". Der var måske tale om en
smagsprøve på 3-4cl.

Link:
<http://www.brooklynbrewery.com/OurBeers/OurBeers.asp?BeerID=18>

Dét var omkring middag. Da jeg gik i seng ved to-tiden i morges kunne
jeg stadig smage den (!).
Og det var en smag af humle.


Pudsig oplevelse...

--
Steen Suder
Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.

 
 
Stig Mogensen (15-05-2005)
Kommentar
Fra : Stig Mogensen


Dato : 15-05-05 12:20

Steen Suder wrote:

> [Ej for de allermest sarte...]
>
> I kender sikkert fænomenet med smagen af en bøvs efter et større indtag
> af spegepølse af forskellig art, navnligt de mest krydrede.
>
> Igår smagte jeg for første gang en øl fra Brooklyn Brewery, nærmere
> bestemt deres IPA "East India Pale Ale". Der var måske tale om en
> smagsprøve på 3-4cl.
>
> Link:
> <http://www.brooklynbrewery.com/OurBeers/OurBeers.asp?BeerID=18>
>
> Dét var omkring middag. Da jeg gik i seng ved to-tiden i morges kunne
> jeg stadig smage den (!).
> Og det var en smag af humle.
>
>
> Pudsig oplevelse...

Du har blot smagt et godt kvalitetseksemplar, af en øltype der i sin natur
er meget humlet.

/stig





Steen Suder (15-05-2005)
Kommentar
Fra : Steen Suder


Dato : 15-05-05 14:14

Stig Mogensen wrote:

> Steen Suder wrote:
>
>> [Ej for de allermest sarte...]
>>
>> I kender sikkert fænomenet med smagen af en bøvs efter et større
>> indtag af spegepølse af forskellig art, navnligt de mest krydrede.
>>
>> Igår smagte jeg for første gang en øl fra Brooklyn Brewery, nærmere
>> bestemt deres IPA "East India Pale Ale". Der var måske tale om en
>> smagsprøve på 3-4cl.
>>
>> Link:
>> <http://www.brooklynbrewery.com/OurBeers/OurBeers.asp?BeerID=18>
>>
>> Dét var omkring middag. Da jeg gik i seng ved to-tiden i morges kunne
>> jeg stadig smage den (!).
>> Og det var en smag af humle.
>>
>>
>> Pudsig oplevelse...
>
> Du har blot smagt et godt kvalitetseksemplar, af en øltype der i sin
> natur er meget humlet.

Det må man sige. Det er uden sammenligning den mest humlede af den
håndfuld forskellige IPA eller så, jeg har smagt.

--
Steen Suder
Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
inden du sender den. Alle har interesse i, at du staver og formulerer
dig, så godt du kan. På den måde forstås det lettere, hvad du skriver.

Stig Mogensen (15-05-2005)
Kommentar
Fra : Stig Mogensen


Dato : 15-05-05 18:25

Steen Suder wrote:

> Stig Mogensen wrote:
>
>> Steen Suder wrote:
>>
>>> [Ej for de allermest sarte...]
>>>
>>> I kender sikkert fænomenet med smagen af en bøvs efter et større
>>> indtag af spegepølse af forskellig art, navnligt de mest krydrede.
>>>
>>> Igår smagte jeg for første gang en øl fra Brooklyn Brewery, nærmere
>>> bestemt deres IPA "East India Pale Ale". Der var måske tale om en
>>> smagsprøve på 3-4cl.
>>>
>>> Link:
>>> <http://www.brooklynbrewery.com/OurBeers/OurBeers.asp?BeerID=18>
>>>
>>> Dét var omkring middag. Da jeg gik i seng ved to-tiden i morges kunne
>>> jeg stadig smage den (!).
>>> Og det var en smag af humle.
>>>
>>>
>>> Pudsig oplevelse...
>>
>> Du har blot smagt et godt kvalitetseksemplar, af en øltype der i sin
>> natur er meget humlet.
>
> Det må man sige. Det er uden sammenligning den mest humlede af den
> håndfuld forskellige IPA eller så, jeg har smagt.

Tjah. Jeg brygger selv, og eksperimenterer pt. med en Pale Ale type, der
ligeså er meget humlet......Cascade og Amarillo humlerne. Eftersmag flere
timer efter, er ikke noget sjældent (ubehageligt) fænomen, men hænger
selvfølgelig også sammen med hvad man ellers har indtaget i mellemliggende
tid.....og i hvor høj grad øllet var humlet.

Har du mulighed for det, så prøv engang at smage et blad fra
humleblomsterne......du vil omgående forstå, hvorfor smagen ik' så'n lige
går væk igen med det samme

/Stig




Lars Remmen (15-05-2005)
Kommentar
Fra : Lars Remmen


Dato : 15-05-05 20:06

Stig Mogensen wrote:

> Har du mulighed for det, så prøv engang at smage et blad fra
> humleblomsterne......du vil omgående forstå, hvorfor smagen ik' så'n lige
> går væk igen med det samme
>

Fik for nogle år siden, under et arrangement på Tuborg, fortalt en
historie om en gut som havde smagt på den koncentrerede humlesirup (han
havde fået fortalt at humleplanten var i familie med hampplanten og
ville prøve at få en lille rus ud af det). Han havde efter sigende
smagen i munden i flere uger efter

Lars

Ukendt (16-05-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 16-05-05 11:17

Hej,

[klip]
> Du har blot smagt et godt kvalitetseksemplar, af en øltype der i sin natur
> er meget humlet.

A prospos amerikanske pale ales: Jeg smagte forleden Sierra Nevadas (
http://www.sierranevada.com/beers/paleale.html ) , og kan varmt anbefale den
også. De er bare en tand for dyre...

--
/ Kristian
www.hammerhaj.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177502
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408534
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste