|
| mørbrad Fra : S.B. |
Dato : 14-05-05 22:48 |
|
skal have familien på besøg mandag og konen har snakket om en mørbrad, men
den der sædvanlige indbagte en virker efterhånden kedelig
kan man ikke hive den på weberen? og nogen der har en god ide til tilbehør
samt evt en marinade til stegen, hvis man kan gøre det på den måde
/Steen
| |
mcloud (14-05-2005)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 14-05-05 22:56 |
|
Hej S.B
Lav en marinade af :
½ dl olivenolie ,
3-5 fed hvidløg ,
1/8 dl soya ,
peber .
Lad mørbraden ligge i mindst et par timer ,marinaden lugter stærkt, men
smager formidabelt på weberen.god salat og brød til.
mvh mcloud
| |
Joebbe (15-05-2005)
| Kommentar Fra : Joebbe |
Dato : 15-05-05 20:16 |
|
"S.B." <sfb[slet-dette]@tele2adsl.dk> skrev i en meddelelse
news:fmuhe.536$rp3.367@news.get2net.dk...
> skal have familien på besøg mandag og konen har snakket om en mørbrad, men
> den der sædvanlige indbagte en virker efterhånden kedelig
> kan man ikke hive den på weberen? og nogen der har en god ide til tilbehør
> samt evt en marinade til stegen, hvis man kan gøre det på den måde
>
> /Steen
1 svinemørbrad af
ca. 1/2 kg
8 soltørrede tomater
1/2 bdt. hakket basilikum
1/4 dl pinjekerner
olie til pensling
70 g lufttørret skinke
Mozzarellabrød m. tomat & basilikum
8 skiver ciabattabrød fra Specialbageren
125 g frisk mozzarella
1-2 tomater
1/2 bdt. basilikum
2 spsk. olivenolie
salt, peber
1 romaine salat
rucolasalat
1 spsk. hvidvinseddike
>
Grillstegt svinemørbrad fyldt med soltørrede tomater, basilikum &
pinjekerner
Skær et lille hul i den tykke ende af mørbraden, og lav hul hele vejen ned
til den tynde ende af mørbraden med skaftet af en grydeske.
Bland fintsnittede soltørrede tomater, ba-silikum og pinjekerner, og stop
fyldet i mørbraden. Luk med en kødnål.
Pensl kødet med lidt olie og grill det i god afstand til kullene i ca. 15
minutter. Vend jævnligt. Pak mørbraden ind i skinke, og grill den i endnu
ca. 10 minutter. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 minutter, inden det
skæres i skiver.
Bræk romaine salaten i mundrette stykker og bland med lidt rucolasalat.
Skær mozzarella og tomater i skiver. Rør finthakket basilikum og olivenolie
sammen, og smag til med salt og peber. Gem en 1/3 til brødene, og rør resten
sammen med hvidvinseddike.
Grill først brødene på den ene side. Læg mozzarellaost og tomat på den
grillede brødside, dryp med basilikumolie og grill brødene, til de er
gyldne, og osten begynder at smelte. Server brødene sammen med fyldt grillet
svinemørbrad i skiver og sprød salat med basilikumdressing.
Brugte den flere gange sidste sommer, smager rigtig godt og er nem at lave.
God appetit,
Joebbe
| |
|
|