/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Middag imorgen....
Fra : Stefanie Mathiesen


Dato : 03-05-05 19:53

Jeg har inviteret et par veninder på mad imorgen, men det bliver en ret
stresset dag, med eksamen osv.
Så lige et par spørgsmål...

Jeg laver frikadeller. Kan jeg klaske farsen sammen idag og have den i
køleskabet til frikadellerne skal steges imorgen? Jeg synes ikke de er så
gode hvis jeg steger dem idag og varmer dem imorgen....

Desserten er frugtsalat. Kan den laves (færdig) idag, eller bliver den
kedelig inden den skal spises imorgen aften?



 
 
Inger Pedersen (03-05-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 03-05-05 20:33


"Stefanie Mathiesen" <kramzere@*FJERNDETTE*msn.com> skrev i en meddelelse
>
> Jeg laver frikadeller. Kan jeg klaske farsen sammen idag og have den i
> køleskabet til frikadellerne skal steges imorgen?

Nej, det vil ikke være smart aht bakterievæksten. Når hakket kød er blandet
med løg, æg og mælk og rørt omkring i stuetemperatur, skal det steges ret
hurtigt - ellers har I en risiko for trælse maver dagen derpå.

Jeg synes ikke de er så
> gode hvis jeg steger dem idag og varmer dem imorgen....
>
Måske ikke, men det vil nu være det bedste.

> Desserten er frugtsalat. Kan den laves (færdig) idag,

Nej.

eller bliver den
> kedelig inden den skal spises imorgen aften?

Ja.
Hvad med at servere frugten hel, evt. med et par stykker god chokolade til?
Dine veninder ved vel, du har travlt og ikke har flere dage til rådighed i
køkkenet?

Held og lykke med både eksamen og jeres komsammen!

Hilsen Inger



Astrid Lund (03-05-2005)
Kommentar
Fra : Astrid Lund


Dato : 03-05-05 20:51

On Tue, 3 May 2005 20:53:02 +0200, "Stefanie Mathiesen"
<kramzere@*FJERNDETTE*msn.com> wrote:

>Jeg har inviteret et par veninder på mad imorgen, men det bliver en ret
>stresset dag, med eksamen osv.
>Så lige et par spørgsmål...
>
>Jeg laver frikadeller. Kan jeg klaske farsen sammen idag og have den i
>køleskabet til frikadellerne skal steges imorgen? Jeg synes ikke de er så
>gode hvis jeg steger dem idag og varmer dem imorgen....

Lag dem, stek halvveis ferdig, avkjøl hurtig - da skulle det gå bra.
Varmes ferdig (såvidt) i saus i morgen.
>
>Desserten er frugtsalat. Kan den laves (færdig) idag, eller bliver den
>kedelig inden den skal spises imorgen aften?
>
Den safter seg og blir ikke god, nei. Du må nok belage deg på litt
arbeid mht. den, men fruktsalat er jo forholdsvis fort gjort?

Lykke til.

Mvh

--
Astrid

Renate Jacobsen (04-05-2005)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 04-05-05 09:11


"Stefanie Mathiesen" <kramzere@*FJERNDETTE*msn.com> skrev i en meddelelse
news:4277c861$0$167$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Jeg har inviteret et par veninder på mad imorgen, men det bliver en ret
> stresset dag, med eksamen osv.
> Så lige et par spørgsmål...
>
> Jeg laver frikadeller. Kan jeg klaske farsen sammen idag og have den i
> køleskabet til frikadellerne skal steges imorgen? Jeg synes ikke de er så
> gode hvis jeg steger dem idag og varmer dem imorgen....
>
> Desserten er frugtsalat. Kan den laves (færdig) idag, eller bliver den
> kedelig inden den skal spises imorgen aften?

Hej Stefanie,

God nok kommer jeg lidt for sent med mine udgydelser, men så har du ideen
til en anden gang.

Du kunne sagtens lave frikadellerne færdige dagen før: Lav farsen, form
frikadellerne og læg dem på et stykke bagepapir på en bakke, eller
bageplade. Sæt pladen i fryseren og tag frikadellerne ud når de skal steges.
Dette fif har jeg brugt mange gange. Man kan også tage dellerne af pladen og
lægge dem i poser, når de er frosne. Så har man altid lige nogen, når det
skal gå lidt stærkt.


--
Mvh. Renate
____________________________
Se mine billeder på www.renate.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste