Rasmus Nielsen wrote:
> Jeg har købt nogle chili/rødvins-marinerede bøffer af oksehøjreb hos
> slagteren. Hvordan skal de steges - skal man bruge smør el.
> olivenolie, og skal de steges hårdt, og hvor lang tid osv.? Jeg har
> en grill-pande i støbejern, som jeg regnede med skulle gøre jobbet.
Hvis panden er "indstegt" kan du stege dem uden fedtstof - det ville jeg nok
gøre, når det nu er en grillpande. Er du i tvivl kan du smøre den med lidt
olie på et stykke køkkenrulle. Panden skal være allerhelvedesvarm og så
bøffen på og ca. 2 minutter på hver side, hvis de skal være røde. Lad være
med at vende dem mere end én gang, så bliver de pænest.
> Til disse bøffer skal jeg kreere en sauce (+kartofler). Jeg har købt
> en 1/2 l. fløde samt nogle røde pebre og nogle soltørrede tomater i
> olie og noget oksefond. Kan det ikke, hvis det tilsættes hvad der er
> tilbage efter bøfferne, udgøre det for en god sauce, eller mangler
> der noget?
Prøver at forestille mig, hvad det ville blive til.. Jeg ville nok vælge en
anden vej og kreere en rødvinssauce (af samme rødvin som du serverer til).
Kog en halv flaske rødvin godt ind, gerne helt ind til det tykner (bliver
til sirup), tilsæt oksefond (ca. det halve af rødvinsmængden, men smag dig
evt. frem til sidst), kog lidt ind, tilsæt fløden og lad det koge til det
har en konsistens, du kan lide. Smag til med salt, peber, sukker og evt.
fond eller balsamico.
> Til ovenstående har jeg i øvrigt tænkt mig at servere en salat med rød
> og grøn salat, mango og ananas.
Og nu har jeg lige skrevet en lang opskrift på sovs!
Efter min mening hører sovs og salat ikke sammen. Hvis jeg skulle spise en
god bøf med salat til, ville jeg gøre som i syden: Server bøffen med en
kvart citron til, som presses ud over.
Til sovs hører lidt at dyppe i ud over bøffen, f.eks. kartofler eller andet
grønt.
Mvh
Kevin Edelvang