"Per Madsen" <permandREMOVETHIS@cool.dk> skrev i en meddelelse
news:1gth298.ms8hiqrnaga8N%permandREMOVETHIS@cool.dk...
> Er meget begejstret for speltbrød, og ville lige høre, om der er nogen,
> der har forsøgt sig med at lave en pizzadej, hvor der er brugt speltmel.
> Bliver dejens volumen for "klein" hvis jeg udelukkende bruger speltmel.
> Skal jeg evt. gå efter at bruge halvt speltmel og halvt hvedemel?! Extra
> gær evt.?
> Gode råd modtages med kyshånd...
>
Halvt spelt og halvt hvedemel giver det bedste resultat. Spelt er ikke
glutenfrit, men en anden slags gluten end den i hvedemel. Dette gør, at
speltmel alene ikke har den store hæveevne.
Aldrig ekstra gær! Kommer der for meget gær i, smager gæren rigtig meget
igennem og brødet/pizzabunden er ødelagt. Medmindre man er meget glad for
gærsmagen
Tina