/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
frysning af chili
Fra : Kitti Egevang


Dato : 05-03-05 16:46

Hej gruppe.

Jeg køber ind imellem de små chili (piri piri) som jeg bruger bla. til chili
con carne.
Jeg køber som regel en pakke med en masse friske chilier i, både røde og
grønne.
Og når jeg så har brugt dem jeg skal fryser jeg resten ned.
Og nu kommer spørgsmålet så......når jeg så skal bruge dem næste gang er
frøene i de røde stadig lyse,
mens de i de grønne er blevet lysebrune. Hvorfor det??
Og er det skadeligt at bruge dem? Eller har de måske mistet noget smag??
Håber nogen ved noget om det her.....
Hilsen Kitti.



 
 
Bo Warming (06-03-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 06-03-05 07:20

"Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> wrote in message
news:1d456$4229d441$3e3d90fb$25041@nf4.news-service.com...
> Hej gruppe.
>
> Jeg køber ind imellem de små chili (piri piri) som jeg bruger bla. til
> chili con carne.
> Jeg køber som regel en pakke med en masse friske chilier i, både røde og
> grønne.
> Og når jeg så har brugt dem jeg skal fryser jeg resten ned.
> Og nu kommer spørgsmålet så......når jeg så skal bruge dem næste gang er
> frøene i de røde stadig lyse,
> mens de i de grønne er blevet lysebrune. Hvorfor det??
> Og er det skadeligt at bruge dem? Eller har de måske mistet noget smag??
> Håber nogen ved noget om det her.....

Carotener der er røde (carotter=gulerødder) dannes udfra klorofylsidekæder,
der absorberer lys, så grønhed i blade og frugter opstår
Dobbeltbindinger i disse molekyler snupper dele af de synlige hvide lys, så
kun rødt eller grønt kastes tilbage.

Hvis ikke naturens målrettede processer styrer, dannes uskønt brunt
farvestof, men det afgørende er caspicin/andet æts-smag, der gør HOT, og det
berøres ikke af kosmetikkken



Jens Bruun (06-03-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 06-03-05 17:40

"Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:1d456$4229d441$3e3d90fb$25041@nf4.news-service.com

> Og når jeg så har brugt dem jeg skal fryser jeg resten ned.

Har du overvejet at tørre dem i stedet? Jeg har et lille net hængende foran
ventilatoren i mit køkkenvindue. Deri tørrer jeg frisk chili. Når de er
tørret, lægger jeg dem i et glas med tætsluttende låg, og de kan holde sig
evigt på den måde.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/26/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Kitti Egevang (07-03-2005)
Kommentar
Fra : Kitti Egevang


Dato : 07-03-05 08:10

Hej Jens.
Jo det var måske en mulighed, men bliver de så ikke bare ligesom de frø man
køber i glas/breve i supermarkederne??
Det er jo netop det friske i chili'erne jeg så godt kan lide.
Hilsen Kitti.

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:d0fbq3$ibt$1@news.cybercity.dk...
> "Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> skrev i en meddelelse
> news:1d456$4229d441$3e3d90fb$25041@nf4.news-service.com
>
>> Og når jeg så har brugt dem jeg skal fryser jeg resten ned.
>
> Har du overvejet at tørre dem i stedet? Jeg har et lille net hængende
> foran ventilatoren i mit køkkenvindue. Deri tørrer jeg frisk chili. Når de
> er tørret, lægger jeg dem i et glas med tætsluttende låg, og de kan holde
> sig evigt på den måde.
>
> --
> -Jens B.
> http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/26/05)
> http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177502
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408534
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste