"Lasse Hillerøe Petersen" <lhp+news@toft-hp.dk> skrev:
> To spørgsmål er dukket op i min hjerne siden jeg hørte denne
> nyhed. 1. Hvor farligt er det der Sudan-skidt i grunden i de
> mængder det vil optræde i i fx worcestersovs?
Den officielle udmelding fra fødevaremyndighederne både i DK og
udlandet er, at der umiddelbart ikke er noget at bekymre sig om da
koncentrationen i produkterne er lav og endnu lavere i de færdige
retter, så den forøgede kræftrisiko i praksis er umålelig. Dette vil
jeg mene er plausibelt og personligt er jeg ikke specielt bekymret,
selvom jeg positivt ved, at jeg har spist krydderier indeholdende det
pågældende farvestof, da man dagligt udsættes for kræftfremkaldende
stoffer der forefindes naturligt i fødevarerne, når man udsættes for
udstødningsgasser og fabriksrøg osv.
> Det er jo ikke ren
> chili, og heller ikke noget man kværner flere liter af. For den
> sags skyld, hvor farlig ville det være at bruge chili med stoffet?
Det øger sandsynligvis risikoen for kræft på sigt i henhold til
dyreforsøg, så det er fornuftigt at undlade at spise produkter der
indeholder farvestoffet, men det er meningsløst at bekymre sig
> Igen, chilipulver er ikke noget man spiser med ske!
> 2. I TV-Avisen i går (tror jeg) viste de en Lea&Perrins flaske
> under indslaget.
Dumt da det produkt ikke er berørt af problemet såvidt jeg er
orienteret. Det er et produkt der ikke er solgt direkte på
konsummarkedet der er berørt. Dette produkt er så blevet brugt i en
lang række produkter der sælges på konsummarkedet.
> Tilsyneladende er der tale om at det er
> relativt nyproducerede varepartier der er ramt. Er der nogen som
> helst grund til at jeg skal kyle den flaske Lea&Perrins, som jeg
> købte for lang tid siden, ud?
Nej. Det behøver du ikke. Hvis den mod forventning skulle komme på
listen så smid den ud eller lever den tilbage til butikken og få
pengene tilbage.
--
Morten
http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum
http://miljokemi.dk/chili
Fotogalleri
http://miljokemi.dk/coppermine