Emil wrote:
>>Med mindre at det indeholder faktisk ananas, kiwi eller andet der
>>indeholder enzymer der kan nedbryge gelatinen.
> Dertil har jeg to kommentarer/spørgsmål:
> 1. Enzymerne i f.eks. annanas ødelægges ved kogning?
> Den påstand mener jeg tidligere har været fremsat her i gruppen.
> Der blev nævnt at dåse-annanas ikke medførte problemet.
Jeg to to dåser annanas, hældte saften op et målebære, der var 0,4 L,
suplerte med ananasjuce så der var 0,5 L.
Kom 9 blade husblas i koldt vand i 5 minutter, satte noget vand til koge i
en gryde. Efter de 5 minutter kom jeg husblasten over i en anden skål,
satte den i gryden, slukkede for varmen, husblasten smeltede.
Jeg tog skålen op af gryden, hældte en smule af saften i, ventede 2-3
minutter, hældte resten af saften i, og alle ananasstykkerne ligeså.
Satte det i køleskab, og efter 3 timer, så jeg til det, og det var klart.
Næste gang, så vil jeg nøjes med en dåse ananas, og samme mængde væske,
måske jeg så vil finde udaf, at jeg skal bruge yderliger lidt væske, til
den ene dåse ananas.
Kan jeg mon suplere væsken fra dåsen med vand, uden at det bare vil blive
for tyndt? Jucen er det dyreste
Om der ville have været problemmer med nedbrydning af husblasten hvis jeg
lod det stå længer tid, det kan jeg så ikke svare på, men jeg havde ikke
nogen problemmer i den retning. Det var Nettos ananas til 4,50 jeg brugte.
--
Med venlig hilsen
Ivar Madsen