|
| Hei! Fra : Astrid Lund |
Dato : 04-02-05 21:53 |
|
Jeg har nettopp funnet ut at det finnes andre grupper på nettet... og
har tittet litt på maten dere lager i Danmark. Da tenker jeg på *alt*!
Meget interessant i forhold til norsk mat, som kan være litt kjedelig
mht krydder etc.
Jeg er ei norsk jente/dame (kall det hva du vil!) på 40 vintre/somre
som liker å lage mat. Kan vi utveksle litt erfaringer? Jeg vil gjerne
forhøre meg, siden jeg ikke er dansk og kanskje "trenger" meg litt på
denne gruppa?
--
Astrid
| |
Ralph (04-02-2005)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 04-02-05 22:04 |
|
"Astrid Lund" <Astrid@hjemme.net> skrev i en meddelelse
news:pnn7011un88bdsb0qvqu1u6mh8up1o33bt@4ax.com...
> som liker å lage mat. Kan vi utveksle litt erfaringer? Jeg vil gjerne
> forhøre meg, siden jeg ikke er dansk og kanskje "trenger" meg litt på
> denne gruppa?
Du trænger overhovedet ikke på - der er måske nogle få danskere der ikke
forstår norsk, så svarer de blot ikke på dine indlæg.
Bare det handler om mad.
Fik iøvrigt porre/parmaskinketærte med pastasalat idag. Lækkert.
--
venligst
Ralph
| |
Astrid Lund (04-02-2005)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 04-02-05 22:54 |
|
On Fri, 4 Feb 2005 22:03:56 +0100, "Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote:
*snip*
>Du trænger overhovedet ikke på - der er måske nogle få danskere der ikke
>forstår norsk, så svarer de blot ikke på dine indlæg.
>Bare det handler om mad.
Selvsagt skal der handle om mad! Men jeg er sgu sikker på at de aller
fleste danskere forstår norsk. Vi er sgu "gamle kjente", i alle fall
via politikken! (Uten at vi skal diskutere dèt...)
>
>Fik iøvrigt porre/parmaskinketærte med pastasalat idag. Lækkert.
Oppskrift, takk? Det høres godt ut. Pastasalaten også, ja?? Jeg har en
sambo som ikke er glad i paideig. For fett, mener han. Men jeg har en
oppskrift å bidra med *lete*
Potetmospai a la Astrid (kartofler.?)
2 poser potetmos tilberedes til ganske fast konsistens, bruk ca. 2 dl
mindre væske. Avkjøl, tilsett ett egg, rør godt - bre utover i en
smurt ildfast form (også litt potetmos oppover kantene). Eller lag
potetmos (unskyld, KARTOFFELMOS, åff kås!)
Ca. 200 g bacon/flesk ble stekt sammen med
1 boks sopp (eller tilsvarende fersk), sil fra vannet
3 løk
Krydret med litt chili og hvitløkspepper (best med fersk presset
hvitløk)
Avkjøles - legges over potetmosen i formen
3 egg vispet med litt melk (eller fløte) helles over. Litt purreløk og
paprika, finkuttet over det hele. Mozzarellaost til slutt. Eller
Jarlsberg, eller Cheddarost. 200 grader litt under midt i ovnen ca. 30
minutter. Godt med salat til.
--
Astrid
| |
Bo Warming (05-02-2005)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 05-02-05 15:35 |
|
"Astrid Lund" <Astrid@hjemme.net> wrote in message
news:quq701hejdmdq9alkq1rtm33gdiceic72q@4ax.com...
>>Fik iøvrigt porre/parmaskinketærte med pastasalat idag. Lækkert.
JEg læste i Politiken at Parma-højdedrag har særlige bakteriekulturer og
"årgangs-skinker" - men jeg synes tysk lufttørret skinke er helt så god.
Er der noget særlig ved italiensk?
Og er norsk "spekemat" helt det samme mht skinkekødet?
| |
Astrid Lund (06-02-2005)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 06-02-05 15:17 |
|
On Sat, 5 Feb 2005 15:35:08 +0100, "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:
>"Astrid Lund" <Astrid@hjemme.net> wrote in message
>news:quq701hejdmdq9alkq1rtm33gdiceic72q@4ax.com...
>>>Fik iøvrigt porre/parmaskinketærte med pastasalat idag. Lækkert.
>
>JEg læste i Politiken at Parma-højdedrag har særlige bakteriekulturer og
>"årgangs-skinker" - men jeg synes tysk lufttørret skinke er helt så god.
>Er der noget særlig ved italiensk?
>
Den italienske er vel kjent for å være best, men om det er korrekt vet
jeg ikke noe om.
>Og er norsk "spekemat" helt det samme mht skinkekødet?
>
Norsk spekemat er som regel ganske salt.
--
Astrid
| |
alfaekko (05-02-2005)
| Kommentar Fra : alfaekko |
Dato : 05-02-05 14:04 |
|
"Astrid Lund" <Astrid@hjemme.net> skrev i en meddelelse
news:pnn7011un88bdsb0qvqu1u6mh8up1o33bt@4ax.com...
> Jeg har nettopp funnet ut at det finnes andre grupper på nettet... og
> har tittet litt på maten dere lager i Danmark. Da tenker jeg på *alt*!
> Meget interessant i forhold til norsk mat, som kan være litt kjedelig
> mht krydder etc.
>
> Jeg er ei norsk jente/dame (kall det hva du vil!) på 40 vintre/somre
> som liker å lage mat. Kan vi utveksle litt erfaringer? Jeg vil gjerne
> forhøre meg, siden jeg ikke er dansk og kanskje "trenger" meg litt på
> denne gruppa?
> --
> Astrid
Hej Astrid,
Du er mere end velkommen. Vi trænger til et frisk pust fra det nordlige
mvh
Anders
| |
Bo Warming (05-02-2005)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 05-02-05 15:32 |
|
"alfaekko" <nosp@mfor.me> wrote in message
news:4204c42d$0$33721$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Du er mere end velkommen. Vi trænger til et frisk pust fra det nordlige
>
Passer det at norske fiskere hænger sild op under tagskægget og gumler
harske tørrede sild i sig flere år senere, som snacks?
/ Passe_de_ det, engang?
" Hør nu Epikurus' gave:lykken er den mætte mave.Gud og mave er
det samme,frådseri er lykkens amme,køkkenet er et kirkerum,"
| |
Astrid Lund (06-02-2005)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 06-02-05 15:18 |
|
On Sat, 5 Feb 2005 15:31:31 +0100, "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:
>"alfaekko" <nosp@mfor.me> wrote in message
>news:4204c42d$0$33721$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>> Du er mere end velkommen. Vi trænger til et frisk pust fra det nordlige
>>
>
>Passer det at norske fiskere hænger sild op under tagskægget og gumler
>harske tørrede sild i sig flere år senere, som snacks?
>
JEG spiser det ikke!
--
Astrid
| |
Jens Bruun (05-02-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 05-02-05 16:19 |
|
"Astrid Lund" <Astrid@hjemme.net> skrev i en meddelelse
news:pnn7011un88bdsb0qvqu1u6mh8up1o33bt@4ax.com
> Jeg er ei norsk jente/dame (kall det hva du vil!) på 40 vintre/somre
> som liker å lage mat. Kan vi utveksle litt erfaringer?
Helst ikke - norsk cuisine er ikke just verdens mest spænndende i hele
verden
> Jeg vil gjerne
> forhøre meg, siden jeg ikke er dansk og kanskje "trenger" meg litt på
> denne gruppa?
Bare spørg løs og del ud af dine egne erfaringer.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 01/29/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Astrid Lund (06-02-2005)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 06-02-05 15:19 |
|
On Sat, 5 Feb 2005 16:19:28 +0100, "Jens Bruun"
<bruun_jens@hotmail.com> wrote:
>"Astrid Lund" <Astrid@hjemme.net> skrev i en meddelelse
>news:pnn7011un88bdsb0qvqu1u6mh8up1o33bt@4ax.com
>
>> Jeg er ei norsk jente/dame (kall det hva du vil!) på 40 vintre/somre
>> som liker å lage mat. Kan vi utveksle litt erfaringer?
>
>Helst ikke - norsk cuisine er ikke just verdens mest spænndende i hele
>verden
Er enig i det. Jeg lager helst mat med litt "sting" i. Er glad i all
slags løk og bruker masse hvitløk i det jeg lager.
>
>> Jeg vil gjerne
>> forhøre meg, siden jeg ikke er dansk og kanskje "trenger" meg litt på
>> denne gruppa?
>
>Bare spørg løs og del ud af dine egne erfaringer.
Takk
--
Astrid
| |
|
|